Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ο χρυσός μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών - Στο -1,64% και τα 1.633,5 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ο χρυσός μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών - Στο -1,64% και τα 1.633,5 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει ενισχυμένη κατά +13% σε σχέση με τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας
Πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη (25/3) ο χρυσός, μετά το ράλι που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες, μετά τα νέα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσαν η Federal Reserve και η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Απριλίου 2020 υποχώρησε κατά -1,64% στα 1.633,5 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας ενισχυμένη κατά +13% σε σχέση με τα χαμηλά της περασμένης εβδομάδας.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,02% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 111,22 γεν ανά δολάριο, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχωρεί κατά -0,64% στις 101,59 μονάδες.
«Οι τιμές του χρυσού εκτοξεύθηκαν μετά τα νέα μέτρα της Fed, η οποία θα ξεκινήσει την αγορά εταρικών ομολόγων, εξετάζοντας παράλληλα τα άμεσα δάνεια προς τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομέων των μικρών και των μεσαίων επιχειρήσεων», αναφέρουν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της YES Securities, προσθέτοντας ότι «η Fed θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων της για όσο χρειαστεί προκειμένου να σταθεροποιήσει περαιτέρω τις χρηματοπιστωτικές αγορές».
Από την πλευρά του, ο ιδρυτής της Mobius Capital Partners, Mark Mobius, δήλωσε ότι το πρόσφατο sell-off στον χρυσό, μαζί με τις μετοχές και το πετρέλαιο, αποτελούν ενδείξεις πανικού, καθώς οι επενδυτές «πουλάνε τα πάντα εν μέσω της έξαρσης του COVID-19».
«Νομίζω ότι κάτι τέτοιο είναι λάθος, καθώς ο κόσμος πρέπει να έχει χρυσό και ίσως είναι μία καλή εποχή για κάποιον να αυξήσει τις αγορές χρυσού», δήλωσε ο κ. Mobius, για να προσθέσει ότι «στην πραγματικότητα, σκέφτομαι και εγώ ο ίδιος να κάνω κάτι τέτοιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης