Τελευταία Νέα
BN DATAROOM

Μεγάλο διπλωματικό σφάλμα το «πράσινο φως» στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας…

Μεγάλο διπλωματικό σφάλμα το «πράσινο φως» στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας…
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι εν μέσω κρίσης κορωνοιού δεν είναι ώρα να εγείρουν πρόσθετα ζητήματα στα ευρωπαικά όργανα.
Κάνουν όμως τραγικό λάθος γιατί με την άνευ όρων συναίνεση στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας δίνουν συγχωροχάρτι στον Ράμα.
-Υπηρεσιακά στελέχη του Υπ-Εξ έπεισαν τον Νίκο Δένδια ότι μετά την υπαναχώρηση Γαλλίας και Ολλανδίας δεν είναι «πρέπον» να προβάλει η Ελλάδα προσκόμματα και αστερίσκους για την ενταξιακή πορεία Σκοπίων και Αλβανίας. Και για τα μεν Σκόπια υπάρχει σχετική δέσμευση από την περιβόητη συνθήκη των Πρεσπών.
Αλλά η περίπτωση της Αλβανίας έπρεπε να αποσυνδεθεί για πολλούς λόγους.


-Οι διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι η διαδικασία έχει αλλάξει και προνοεί πολλά «στάδια ελέγχου», όπου η ελληνική πλευρά θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει τις αντιρρήσεις της. Καλά κρασιά, λέμε εμείς.
Στο μεταξύ οι Αλβανοί θα έχουν υφαρπάξει τις ελληνικές περιουσίες στην παραλιακή ζώνη και πιθανότατα θα έχουν εγκαταστήσει καμιά 30αριά χιλιάδες λαθραίους «εισαγωγής» από την Τουρκία δίπλα στις συνοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα.

-Άλλη μια μοναδική ευκαιρία να προασπίσουμε τα εθνικά συμφέροντα, έστω κι αν χρειαστεί να γίνουμε δυσάρεστοι στην Γερμανία, χάνεται επειδή υπάρχουν ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί που αντί να κάνουν την δουλειά τους, κοιτούν πώς δεν θα ξεβολέψουν τα πολιτικά τους αφεντικά. Η σχολή του «κατευνασμού» θριαμβεύει στο υπουργείο εξωτερικών…

-Τα κρούσματα κορωνοιού που δεν έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα μπορεί να αγγίζουν τις εκατό χιλιάδες εκτιμά ο καθηγητής Τζών Ιωαννίδης του Stanford, ένας από τους πιο διακεκριμένους στατιστικολόγους του πλανήτη, ειδικός σε μοντέλα προβολής εξάπλωσης επιδημιών.
Η ελληνική κυβέρνηση όμως, αποφεύγει να ζητήσει τη γνώμη του.


-Βλέπετε το 2016 ο καθηγητής είχε γράψει ένα άρθρο, ιδιαίτερα καυστικό, στο οποίο αφού περνούσε γενεές δεκατέσσερις τους Ελληνες πολιτικούς όλων των κομμάτων, χλεύαζε και το «καλύτερο βιογραφικό» του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι με τα ίδια προσόντα «προσλάβαμε πέρυσι μια βοηθό γραμματέως»…

-Ο Ιωαννίδης είναι ασφαλώς μία πληθωρική φυσιογνωμία που έχει άποψη για μία σειρά θεμάτων και θεωρεί ότι στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας επικρατεί η υπερτιμημένη μετριοκρατία, ενώ στην ακαδημαική σκηνή η γεροντοκρατία του πνεύματος.
Πέραν του ότι μάλλον έχει δίκιο, στον τομέα του θεωρείται αυθεντία.
Επομένως καλό θα ήταν να παραμεριστούν οι πικρίες και να ζητηθεί η συμβολή του.
Χωρίς αυτό να αναιρεί την καλή δουλειά που κάνει μέχρι σήμερα η ομάδα Τσιόδρα.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης