Τελευταία Νέα
Διεθνή

Philips κατά Τrump: Ο προστατευτισμός θα στερήσει από τον κόσμο κρίσιμο ιατρικό υλικό

Philips κατά Τrump: Ο προστατευτισμός θα στερήσει από τον κόσμο κρίσιμο ιατρικό υλικό
Ο προστατευτισμός του Trump απειλεί την παραγωγή ιατρικών μηχανημάτων, προειδοποιεί η Philips
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο προστατευτισμός που επιδεικνύει ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ κρούει η ολλανδική τεχνολογική εταιρεία Philips.
Υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθούν τόσο η αλυσίδα παραγωγής όσο και η αλυσίδα εφοδιασμού κρίσιμου ιατρικού εξοπλισμού, απαραίτητου για την καταπολέμηση, που διατηρεί δύο εργοστάσια στην Καλιφόρνια και την Πενσιλβάνια.
«Ανησυχούμε ιδιαίτερα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Steve Klink, αναφερόμενος στο προεδρικό διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ για έκτακτες εξουσίες του πάνω στην παραγωγή ώστε να εξασφαλίζει και να επεκτείνει την παραγωγή υλικού από εργοστάσια στις ΗΠΑ, την ώρα που η Philips είχε ανακοινώσει την Κυριακή πως αυξάνει την παραγωγή της για υλικά διάγνωσης και περίθαλψης ασθενών με κορωνοϊό.
Όπως υποστήριξε ο Klink, παρεμβάσεις του είδους μπορεί όχι μόνον να μειώσουν την τροφοδοσία εκτός των ΗΠΑ, αλλά μπορεί και να στερήσουν την ίδια τη χώρα από αναγκαία υλικά, εάν η Ευρώπη κι η Ασία μειώσουν την εξαγωγή αναγκαίων τμημάτων κι ανταλλακτικών.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η εταιρεία είναι βέβαιη πως μπορεί να επιτύχει τους στόχους της, αλλά μόνο εάν ανταποκριθεί κι όλη η αλυσίδα τροφοδοσίας, καθώς τα μηχανήματα αναπνευστικής υποστήριξης έχει πολλά τμήματα τα οποία έρχονται από όλον τον κόσμο.
Ο προστατευτισμός βλαβερή μόνο συνέπειες μπορεί να έχει, είτε επηρεάζει το τελικό είτε κάποιο ενδιάμεσο στάδιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης