Τελευταία Νέα
Διεθνή

ZEW: Αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κίνας το 2020 λόγω κορωνοϊού, στο 4,3% από 5,4%

tags :
ZEW: Αναθεωρεί επί τα χείρω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της Κίνας το 2020 λόγω κορωνοϊού, στο 4,3% από 5,4%
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας εκτιμά ότι η ανάπτυξη της Κίνας για το 2021 θα διαμορφωθεί στο 5,5%
Σε μία ακόμα υποβάθμιση των προβλέψεών του για την ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το 2020 προχώρησε σήμερα (24/3) το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW), εκτιμώντας ότι η επιστροφή σε «φυσιολογικούς» ρυθμούς ανάπτυξης θα επιτευχθεί το 2021.
Ειδικότερα, οι ερευνητές του ZEW αναφέρουν ότι «η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να αφήνει το στίγμα της στις προβλέψεις ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας για το 2020 και το 2021, καθώς οι προβλέψεις για το ΑΕΠ υποχωρούν σημαντικά μετά από μία επίσης μεγάλη υποβάθμιση τον προηγούμενο μήνα».
Πλέον, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας εκτιμά ότι το ΑΕΠ της Κίνας θα αυξηθεί κατά 4,3% για το σύνολο του έτους, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων στο 5,4% και έναντι των προβλέψεων του Ιανουαρίου στο 5,9%
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Κίνας για το πρώτο τρίμηνο του 2020 αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,1% ενώ το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα σημειωθεί επιτάχυνση στο 4,2%, με τον επικεφαλής ερευνητή του ZEW, Dr. Michael Schröder, να διευκρινίζει ότι «αυτό θα σήμαινε μία σημαντική πτώση για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας».
Παράλληλα, οι ερευνητές του ZEW θεωρούν ότι η κατάσταση θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, επιστρέφοντας το 2021 σε «φυσιολογικούς ρυθμούς ανάπτυξης» της τάξεως του 5,5%.
Όσον αφορά τον δείκτη οικονομικών προσδοκιών για την Κίνα, σημειώθηκε άνοδος στις 11,1 μονάδες για τον Μάρτιο του 2020, καταγράφοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με τις 4,4 μονάδες του Φεβρουαρίου.
«Όταν ερμηνεύουμε αυτή την αύξηση θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν ότι ο χρονικός ορίζοντας του δείκρη είναι δώδεκα μήνες και ότι ο δείκτης που αφορά την αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης βρίσκεται πλέον σε πολύ χαμηλά επίπεδα, και συγκεκριμένα στις 26,4 μονάδες», τόνισε ο κ. Schröder.
Επιπλέον, οι ερευνητές αναμένουν σημαντική αύξηση των κυβερνητικών δαπανών στην Κίνα, καθώς και μείωση της απασχόλησης εξαιτίας των ασθενέσθερων ρυθμών ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης