Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Gatestone institute: Η προκλητική προπαγάνδα των κινέζων, σκόρπισαν τον θάνατο με τον κορωνοιό και τώρα δίνουν δώρα μάσκες

Gatestone institute: Η προκλητική προπαγάνδα των κινέζων, σκόρπισαν τον θάνατο με τον κορωνοιό και τώρα δίνουν δώρα μάσκες
Η Κίνα με μια στρατηγική δημοσίων σχέσεων του κινέζου προέδρου Xi Jinping και του Κομμουνιστικού Κόμματος θέλουν να μετριάσουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι από την Κίνα έφυγε η πανδημία.
Για προκλητική προπαγάνδα των Κινέζων κάνει λόγο το Gatestone institute τονίζοντας ότι ενώ σκόρπισαν τον θάνατο στον πλανήτη με τον κορωνοιό για να εξιλεωθούν και να αποποιηθούν ευθύνες στέλνουν μάσκες προστασίας για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.
Η κινεζική κυβέρνηση εσχάτως συμμετέχει ενεργά στην αποστολή ιατρικής βοήθειας στην Ευρώπη, η οποία έχει γίνει το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού που πρωτοεμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Wuhan.
Η Κίνα με μια στρατηγική δημοσίων σχέσεων του κινέζου προέδρου Xi Jinping και του Κομμουνιστικού Κόμματος θέλουν να μετριάσουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι από την Κίνα έφυγε η πανδημία.
Η εκστρατεία της Κίνας ως παγκόσμιου ευεργέτη μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα στην Ευρώπη, όπου οι πολιτικοί ηγέτες φοβούνται τον ανταγωνισμό του δεύτερου μεγαλύτερου εμπορικού εταίρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό που παραμένει ασαφές είναι εάν οι ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι φέρουν το βάρος της ταλαιπωρίας που προκαλείται από την επιδημία, θα είναι τόσο πρόθυμοι να παραβλέψουν την στάση της Κίνας.
Στο πλαίσιο μιας γεωπολιτικήες ταπείνωσης, η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen, χαρακτηρίστε την Κίνα ως την μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο γιατί στέλνει ιατρικό εξοπλισμό στην Ευρώπη.  
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν σε θέση να παράσχει ουσιαστική βοήθεια στην Ιταλία, στην 3η ισχυρότερη χώρα, το οποίο έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοιό.
Αφού η Γερμανία, το πιο ισχυρό μέλος της ΕΕ, απαγόρευσε την εξαγωγή εργαλείων ιατρικής προστασίας για να αποφύγει τις δικές της ελλείψεις σε μάσκες, γάντια και άλλα, η Κίνα αμέσως αντικατέστησε την Γερμανία.

Στις 12 Μαρτίου, η Κίνα έστειλε στην Ιταλία μια ομάδα εννέα κινέζων ιατρών μαζί με περίπου 30 τόνους εξοπλισμού σε μια πτήση που διοργάνωσε ο Ερυθρός Σταυρός της Κίνας.
Ο επικεφαλής του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού, Francesco Rocca, δήλωσε ότι η αποστολή "αποκάλυψε τη δύναμη της διεθνούς αλληλεγγύης.
Σε αυτή τη στιγμή μεγάλου stress, με μεγάλη δυσκολία, είμαστε ανακουφισμένοι από την άφιξη των προμηθειών, είναι αλήθεια ότι θα βοηθήσει μόνο προσωρινά, έχουμε μεγάλη ανάγκη για αυτές τις μάσκες αυτή τη στιγμή.
Χρειάζονται αναπνευστήρες που ο Ερυθρός Σταυρός θα δωρίσει στην κυβέρνηση. Αυτό είναι σίγουρα μια πολύ σημαντική δωρεά για τη χώρα μας.

Τις τελευταίες ημέρες, η Κίνα έστειλε επίσης βοήθεια για:

-Ελλάδα, 21 Μαρτίου.
Ένα αεροπλάνο της Air China μετέφερε 8 τόνους ιατρικού εξοπλισμού - συμπεριλαμβανομένων 550.000 χειρουργικών μασκών και άλλα αντικείμενα όπως προστατευτικό εξοπλισμό, γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών - έφτασε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

-Σερβία, 21 Μαρτίου.
Η Κίνα έστειλε έξι γιατρούς και ιατρικές μάσκες στη Σερβία για να βοηθήσει το Βελιγράδι να σταματήσει τη διάδοση της μόλυνσης από τον κορωνοιό.
Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο Xi Jinping, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και τον Κινέζο λαό, δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Ο Πρεσβευτής της Κίνας στο Βελιγράδι, Chen Bo, δήλωσε ότι η βοήθεια ήταν ένα σημάδι της ισχυρής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.
Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua ανέφερε: «Ο Πρόεδρος Xi αποδίδει μεγάλη σημασία στην ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-Σερβίας και πιστεύει ότι μέσω της κοινής μάχης ενάντια στην επιδημία, η παραδοσιακή φιλία των δύο χωρών θα δοκιμαστεί από το χρόνο, και η συνολική στρατηγική τους εταιρική σχέση θα αυξηθεί βαθύτερα και θα ανέλθει σε υψηλότερο επίπεδο.

- Ισπανία, 21 Μαρτίου. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας Huawei, Ρεν Ζενγκφέι, δώρισε ένα εκατομμύριο μάσκες προσώπου.
Έφθασαν στο αεροδρόμιο της Σαραγόσα στη βορειοανατολική Ισπανία στις 23 Μαρτίου.
Οι μάσκες θα αποθηκευτούν σε αποθήκη του ισπανικού ομίλου λιανικής Zara.
Από εκεί, η Zara θα θέσει το δίκτυο των καταστημάτων της στην υπηρεσία της ισπανικής κυβέρνησης.
Αυτή η αποστολή θα μπορούσε να είναι η πρώτη από τις πολλές, καθώς δεκάδες κινέζοι προμηθευτές που έχουν συνεργαστεί με τη Zara εδώ και χρόνια δείχνουν ότι είναι πρόθυμοι να στείλουν υλικό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν την Ισπανία για τον κίνδυνο ασφάλειας λόγω της εμπλοκής της Huawei.

-Τσεχία, 21 Μαρτίου. Ένα ουκρανικό φορτηγό αεροπλάνο που μετέφερε 100 τόνους ιατρικών προμηθειών από την Κίνα έφθασε στο αεροδρόμιο της Pardubice, μιας πόλης που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας.
Στις 20 Μαρτίου, ένα κινεζικό αεροπλάνο που μεταφέρει ένα εκατομμύριο μάσκες έφθασε στην Τσεχική Δημοκρατία, η οποία ζήτησε άλλα 5 εκατομμύρια ιατρικό υλικό από την Κίνα, μαζί με 30 εκατομμύρια μάσκες και 250.000 σύνολα προστατευτικού ιματισμού.

-Γαλλία, 18 Μαρτίου. Η Κίνα έστειλε στη Γαλλία, τη δεύτερη ισχυρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια παρτίδα ιατρικών προμηθειών, συμπεριλαμβανομένων προστατευτικών μάσκες, χειρουργικών μάσκες, προστατευτικά και ιατρικά γάντια.

-Ολλανδία, 18 Μαρτίου. Οι εταιρείες China Eastern Airlines, China Southern Airlines και Xiamen Airlines, που συνεργάζονται με την KLM Royal Dutch Airlines, δώρισν 20.000 μάσκες και 50.000 γάντια.
Η αποστολή έφτασε στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Schiphol σε πτήση Xiamen Airlines.

-18 Μαρτίου. Η κινεζική κυβέρνηση υποσχέθηκε να στείλει στην Πολωνία δεκάδες χιλιάδες προστατευτικά είδη και 10.000 κιτ δοκιμών κοροναϊού.

-Βέλγιο, 18 Μαρτίου. Ένα κινεζικό αεροσκάφος μετέφερε 1,5 εκατομμύρια μάσκες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λιέγης. Οι μάσκες, οι οποίες θα διανεμηθούν στο Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Σλοβενία, δωρήθηκαν από τον Jack Ma, τον ιδρυτή της Alibaba.

-Τσεχική Δημοκρατία, 18 Μαρτίου. Ένα αεροσκάφος που μεταφέρει 150.000 κιτ δοκιμών για κοιρωνοιό προσγειώθηκε στην Πράγα.
 Το Υπουργείο Υγείας κατέβαλε περίπου 14 εκατομμύρια (550.000 δολάρια) για 100.000 πακέτα δοκιμών, ενώ άλλα 50.000 πακέτα πληρώθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών.

-Ισπανία, 17 Μαρτίου. Ένα κινεζικό αεροπλάνο με 500.000 μάσκες έφτασε στο αεροδρόμιο της Σαραγόσα. "Ο ήλιος ανατέλλει πάντα μετά από τη βροχή", δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping στον Ισπανό πρωθυπουργό Pedro Sánchez.

-Βέλγιο, 16 Μαρτίου. Μια άλλη αποστολή ιατρικών ειδών που δωρήθηκε από το Ίδρυμα Jack Ma και το Ίδρυμα Alibaba για την πρόληψη των επιδημιών στην Ευρώπη έφτασε στο αεροδρόμιο της Λιέγης.

Ποια είναι τα κίνητρα της Κίνας;
Τι εκτιμάει το Fortune:

Για την Κίνα, η Ευρώπη αποτελεί μέρος μιας προσπάθειας να δημιουργήσει ένα διεθνή ηγετικό ρόλο μετά από τις κατηγορίες ότι η Κίνα ευθύνεται για τον κορωνοιό.
Η κυβέρνηση του Προέδρου Xi Jinping προσπάθησε να περιορίσει τους επικριτές, συμπεριλαμβανομένων και των δημοσιογράφων.
«Από γεωπολιτική άποψη, η κίνηση της Κίνας να εμφανίζεται ως  σωτήρας της Ευρώπης στοχεύει να βελτιώσει τη θέση της σε παγκόσμια σκηνή, καθώς απέναντι της έχει τον Trump
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian της Βρετανίας, η Natasha Kassam, πρώην διπλωμάτης της Αυστραλίας, δήλωσε:
 «Τώρα βλέπουμε Κινέζους αξιωματούχους και κρατικά ΜΜΕ να ισχυρίζονται ότι η Κίνα αγόρασε τον παγκόσμιο χρόνο για να προετοιμαστεί για την πανδημία ο πλανήτης.
Γνωρίζουμε ότι η μηχανή προπαγάνδας της Κίνας είναι σε θέση να ξαναγράψει την ιστορία, αλλά τώρα βλέπουμε ότι στοχεύει στο εξωτερικό. "
Η τεράστια κινεζική μηχανή προπαγάνδας προσπαθεί να διεισδύσει στην Ευρώπη.
Πρόκειται για μια πράξη προπαγάνδας που κρύβει διάφορες αλήθειες.
Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι ο ένοχος για την πανδημία αυτή είναι το κινεζικό καθεστώς και αυτό δεν αποτελεί θεωρία συνωμοσίας.
Το κομμουνιστικό καθεστώς της λαϊκής δημοκρατίας, το οποίο ελέγχει τα πάντα για την ευημερία των πολιτών, δεν μπόρεσε να τα ελέγξει όλα.
Το δεύτερο είναι ότι η κομμουνιστική προπαγάνδα δεν είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική καταπολέμηση του ιού..

Η Κίνα θέλει να επωφεληθεί από αυτή την καταστροφή για να καταρρίψει την παγκόσμια ηγεσία από τις Ηνωμένες Πολιτείες,  θα είναι η κομμουνιστική χώρα που μας κάνει τον πιο σημαντικό ιατρικό εξοπλισμό και αύριο φάρμακα για την καταπολέμηση του ιού, θα ανακαλύψει το εμβόλιο πριν από οποιονδήποτε άλλο και θα το διανείμει παγκοσμίως θα αγοράσει τα περιουσιακά μας στοιχεία και θα επενδύσει στις χώρες μας για τη διάσωση των οικονομιών μας και τελικά θα ισχυριστεί ότι είναι ο σωτήρας μας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης