Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Στο υπουργικό περαιτέρω αποφάσεις για περιορισμό δραστηριοτήτων και σε άλλες επιχειρήσεις ή κλάδους

Πέτσας: Στο υπουργικό περαιτέρω αποφάσεις για περιορισμό δραστηριοτήτων και σε άλλες επιχειρήσεις ή κλάδους
Κάνουμε ότι μπορούμε για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, αν χρειαστεί θα πάμε και σε έκτακτα μέτρα είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 11:00 το πρωί μέσω τηλεδιάσκεψης αναμένεται να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις και μέτρα για τη διακοπή της δραστηριότητας και σε άλλες επιχειρήσεις και κλάδους διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
«Θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις για περιορισμό δραστηριοτήτων και σε άλλες επιχειρήσεις ή κλάδους.
Κάθε φορά θα εξετάζουμε τα δεδομένα και θα λαμβάνουμε αποφάσεις», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Πέτσας, αναφέροντας πως «το υπουργικό έχει ρόλο να δει πού βρισκόμαστε και να λάβει περαιτέρω μέτρα σε συγκεκριμένες περιοχές».
Αναφορικά με τα θέματα που θα τεθούν στη συνεδρίαση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «το ζήτημα είναι να δούμε πού βρισκόμαστε με τα μέτρα που έχουμε πάρει, να δούμε τα οικονομικά μέτρα και τα αποτελέσματα στο Eurogroup, καθώς και τα μέτρα που έχουν ληφθεί όσο αφορά στους μεταναστευτικούς πληθυσμούς».
«Δεν εξετάζεται η αυστηροποίηση των μέτρων» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, είναι «ξεκάθαρο ότι από τις 18/3 δε γίνονται απολύσεις».
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Πέτσας ξεκαθάρισε πως η αποστολή μηνύματος στο 13033 είναι χωρίς χρέωση ενώ αναφερόμενος στο υγειονομικό υλικό, είπε πως υπάρχει διεθνής ζήτηση και ότι «όλοι διεκδικούν να πάρουν μερίδιο».
Σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ, ο κ.Πέτσας έκανε γνωστό ότι, επιχειρούν ήδη 909 γιατροί και νοσηλευτές στις θέσεις τους, ενώ ο αριθμός των προσλήψεων από τις 2.000 που είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα φτάσει στις 2.140.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ.
Αν χρειαστεί θα πάμε και σε έκτακτα μέτρα» τόνισε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης