Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ποια είναι η σωστή στρατηγική για το ελληνικό χρηματιστήριο από εδώ και πέρα; - Την απάντηση μας την δίνει… ο Trump

Ποια είναι η σωστή στρατηγική για το ελληνικό χρηματιστήριο από εδώ και πέρα; - Την απάντηση μας την δίνει… ο Trump
Η σωστή στρατηγική αυτή την περίοδο για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι η ύπαρξη μεγάλης ρευστότητας και trading πολύ βραχυπρόθεσμο.
Ποια είναι σήμερα η σωστή στρατηγική για το ελληνικό χρηματιστήριο;
Την απάντηση μας την δίνει ο αμερικανός Πρόεδρος Trump.
Προφανώς και δεν έδωσε καμία απάντηση για το ελληνικό χρηματιστήριο ο Trump, είναι αμφίβολο εάν ξέρει τι συμβαίνει στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Πως συνδέεται ο Trump με το ελληνικό χρηματιστήριο;
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Παρακολουθώντας ανεξάρτητους funds managers και hedge funds στις ΗΠΑ αναφέρουν ότι ακόμη και εάν η Wall έχει ακόμη πτώση έως -15% που σημαίνει ότι ο S&P 500 έως τις 1900 μονάδες… κάποιοι προβαίνουν σε επιλεκτικές αγορές.
Ο Trump ο αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε κάτι που για την αμερικανική οικονομία είναι ορθό αλλά αβέβαιο για τα κρούσματα του κορωνοιού.
Εάν οι ΗΠΑ μπουν σε καραντίνα ο κίνδυνος να υπάρξει μεγάλο σοκ στην αμερικανική οικονομία είναι τεράστιο και ουσιαστικά ανέφερε ότι στις επόμενες 14 ημέρες θα αποφασιστεί εάν οι ΗΠΑ θα μπουν στην καραντίνα ή όχι.
Η παράμετρος αυτή είναι πολύ κρίσιμη.
Εάν οι ΗΠΑ δεν μπουν στην καραντίνα και τα κρούσματα ελεγχθούν θα είναι ένα πρώτο καλό νέο…
Επίσης τα πειράματα για το εμβόλιο συνεχίζονται και πολλές εταιρίες αναφέρουν ότι βρίσκονται σε κάποια στάδια.
Η στάση που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ είναι καταλυτική, χωρίς καραντίνα και με έλεγχο κρουσμάτων… θα είναι απόδειξη ότι κάπου πλησιάζουμε στο πάτο αυτής της τραγωδίας που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοιού.
Εάν οι ΗΠΑ δεν μπουν σε καραντίνα και στο μεσοδιάστημα η Αμερική κυλίσει στο χάος της πανδημίας από κρούσματα και νεκρούς τότε το στοίχημα Trump θα έχει χαθεί και το κραχ παντού θα κυριαρχήσει.
Όμως για την ώρα η στάση του Trump στις ΗΠΑ δεν θα πρέπει να υποεκτιμηθεί.
Εάν ένας επενδυτής του ελληνικού χρηματιστηρίου ακολουθήσει την στρατηγική του Trump ως προς τον κορωνοιό, δεν θα πρέπει να είναι long αλλά δεν θα πρέπει να είναι short στις ελληνικές μετοχές.
Η σωστή στρατηγική αυτή την περίοδο για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι η ύπαρξη μεγάλης ρευστότητας και trading πολύ βραχυπρόθεσμο.
Πιθανότατα εάν δεχθούμε το σενάριο των 1900 μονάδων ή και 1800 μονάδων για τον S&P 500 που σημαίνει 400-380 μονάδες ελληνικό χρηματιστήριο…δεν είμαστε πολύ μακριά από τον πάτο.
Το βασικό θέμα είναι θα ανακάμψουμε γρήγορα, θα ανακάμψουμε αργά... ή θα παραμείνουμε στον πάτο;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης