Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος: Καμία δέσμευση του Β.Κικίλια για μόνιμες θέσεις στην Υγεία

tags :
Τσακαλώτος: Καμία δέσμευση του Β.Κικίλια για μόνιμες θέσεις στην Υγεία
Ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι παίρνοντας λίγα - λίγα μέτρα στήριξης της οικονομίας δεν αλλάζεις τις προσδοκίες για το προσωρινό της υγειονομικής κρίσης
Την ανησυχία του για το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας δεν δεσμεύτηκε για μόνιμες θέσεις στην υγεία, εξέφρασε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 πρόσθεσε ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν δεσμεύτηκε ούτε για το τι θα κάνει για τις ευάλωτες ομάδες, ούτε για την ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, απέναντι στον κορωνοϊό.
«Πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλες της δυνατότητες του συστήματος υγείας και να προχωρήσουμε σε μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία», ξεκαθάρισε ο Ευ.Τσακαλώτος.
Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι πλέον στην Ευρώπη αντιδρούν διαφορετικά σε σχέση με το 2010 όσον αφορά στην Ελλάδα.
Μάλιστα επεσήμανε ότι ο μεγάλος του φόβος ως οικονομολόγος είναι ότι παίρνοντας λίγα λίγα μέτρα στήριξης της οικονομίας δεν αλλάζεις τις προσδοκίες για το προσωρινό της υγειονομικής κρίσης.
«Δεν μας καλύπτει το 533 για κάθε εργαζόμενο.
Έπρεπε να καλύψουμε πλήρως τον εργαζόμενο» σημείωσε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ εξηγώντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε μετά την υγειονομική κρίση να δώσει το μήνυμα ότι ο εργαζόμενος μπορεί κατά κάποιο τρόπο να συνεχίσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά τη ζωή του.

«Πίσω η Ευρώπη σε σχέση με τα μέτρα στήριξης»

Όσον αφορά στα μέτρα που πήρε η ΕΕ σημείωσε ότι «είναι πίσω» καθώς «δεν είναι η στιγμή για μεγαλύτερη ρευστότητα μόνο.
Η ρευστότητα και ο δανεισμός δημιουργούν χρέος.
Η Ευρώπη θα έπρεπε να κόψει χρήμα και να δώσει λεφτά στον κόσμο» ώστε να κινηθεί η οικονομία, σημείωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ο ίδιος προειδοποίησε αναφορικά με την κρίση του κορωνοϊού ότι «θα έχουμε μεγάλη πτώση της ανάπτυξης, μείωση του εισοδήματος και αύξηση της ανεργίας», τονίζοντας ότι «το σοκ θα πρέπει να είναι περιορισμένο».
«Αν μπορείς να δώσεις στις επιχειρήσεις χρήμα και όχι μόνο δάνεια θα φύγουμε γρηγορότερα από την υγειονομική κρίση», υπογράμμισε καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης