Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρεσβείες της Κίνας κατηγορούν ευθέως τις ΗΠΑ για το ξέσπασμα του κορωνοϊού

Πρεσβείες της Κίνας κατηγορούν ευθέως τις ΗΠΑ για το ξέσπασμα του κορωνοϊού
Η Κίνα κατηγορεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού
Η κινεζική κυβέρνηση υποστηρίζει μια νέα άποψη για την πανδημία του κορωνοϊού, ότι δηλαδή στην πραγματικότητα δεν ξεκίνησε από την κεντρική κινεζική επαρχία Χουμπέι- αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με μήνυμα στο Twitter, η κινεζική πρεσβεία στο Παρίσι υποστήριξε σήμερα ότι ο ιός πιθανόν να είχε ήδη εμφανιστεί στις ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να συγκαλύψει αυτό το θέμα. «Πόσα κρούσματα του Covid-19 υπήρχαν μεταξύ των 20.000 θανάτων από τη γρίπη (στις Ηνωμένες Πολιτείες) τον περασμένο Σεπτέμβριο;» αναφέρει το tweet.
Το μήνυμα δεν περιείχε πάντως επιστημονικά στοιχεία για τους ισχυρισμούς.
Ήδη από τα μέσα Μαρτίου, ένας εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών είχε διατυπώσει τη θεωρία ότι ο αμερικανικός στρατός είχε εισαγάγει τον ιό στην πόλη της Κεντρικής Κίνας, Ουχάν, τον Οκτώβριο.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν καλέσει μετά από αυτό τον Κινέζο πρεσβευτή για εξηγήσεις
Οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο μετά την κρίση του κορωνοϊού. Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα ότι βρίσκεται πίσω από «παράλογες φήμες» και «θεωρίες συνωμοσίας» σχετικά με τη γένεση του ιού, οι οποίες διαδίδονται στο διαδίκτυο.
Και η κινεζική πρεσβεία στη Γερμανία σε μια σειρά από μηνύματα κυβερνητικών αξιωματούχων της Κίνας στο Twitter, κατονομάζει τις ΗΠΑ ως πιθανή χώρα προέλευσης του ιού. Συγκεκριμένα η κινεζική πρεσβεία στο Βερολίνο δημοσίευσε χτες Κυριακή ένα tweet του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Λιγιάν Ζάο, στο οποίο υποστήριζε ότι ο ιός Covid-19 πρωτοεμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες ήδη το περασμένο φθινόπωρο.
«Αν ο Covid-19 ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν δυνατότητες δοκιμών, πόσοι θα πρέπει να έχουν μολυνθεί;» αναρωτιέται ο Λιγιάν, ο οποίος συμπλήρωσε «Οι ΗΠΑ θα πρέπει να βρουν πότε εμφανίστηκε ο ασθενής μηδέν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης