Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειώνονται οι επαναγορές μετοχών σε όσες εταιρίες παίρνουν ρευστότητα από την FED

tags :
Μειώνονται οι επαναγορές μετοχών σε όσες εταιρίες παίρνουν ρευστότητα από την FED
Τα τελευταία χρόνια οι επαναγορές μετοχών φθάνουν τα 4 τρισεκ. δολάρια στην Wall Street
Μια μεγάλη αλλαγή θα σημειωθεί στην Wall Street που σίγουρα είναι αλλαγή προς την σωστή κατεύθυνση.
Όσες εταιρίες πάρουν ρευστότητα από την FED την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ είτε δεν θα μπορούν να επαναγοράζουν μετοχές, είτε θα περιοριστεί αυτή η δυνατότητα.
Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας υπήρξε μια σφοδρή κριτική στις ΗΠΑ προς τις εταιρίες που χρησιμοποίησαν περίπου 4 τρισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κατά την τελευταία δεκαετία για να επαναγοράσουν μετοχές αντί να δημιουργήσουν αποθέματα ασφαλείας για περιόδους κρίσεων.
Και ενώ η Γερουσία δεν έχει ακόμη περάσει κανένα δημοσιονομικό κίνητρο η FED που ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 1 τρισεκ. δολαρίων κατέστησε σαφές ότι οι επαναγορές μετοχών και η διανομή μερισμάτων θα πρέπει να επιβραδυνθεί ή απαγορευτεί σε εταιρίες που λαμβάνουν ρευστότητα από την Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα.
Με το νέο πακέτο η FED θα αγοράζει πρωτογενώς και δευτερογενώς ομόλογα και μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής.
Ο δανειζόμενος ρευστότητα το σύνολο ή μέρος του οφειλόμενου και πληρωτέου τόκου σε κάθε ημερομηνία πληρωμής τόκου μπορεί να καταβληθεί σε είδος επί έξι μήνες, το οποίο μπορεί να επεκταθεί κατά την κρίση του Συμβουλίου των Διοικητών του Ομοσπονδιακού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών.
Το επιτόκιο αυτό θα προστεθεί και θα αποτελέσει μέρος του ανεξόφλητου κεφαλαίου του ομολόγου ή του δανείου.
Ένας οφειλέτης που κάνει αυτές τις εκλογές δεν μπορεί να πληρώνει μερίσματα ή να κάνει αγορές μετοχών κατά τη διάρκεια της περιόδου που δεν καταβάλλει τόκους
Η Fed δεν περιορίζει τις επαναγορές μετοχών ή τα μερίσματα για εταιρείες που δανείζονται χρήματα απευθείας από την Fed, εφόσον παραμείνουν σε συμμόρφωση με την καταβολή τόκων εγκαίρως.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/buyback%20crackdown.jpg?itok=K8V5l2M0

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης