Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Αναπόφευκτη η ύφεση στη Γερμανία, πρωτοφανής αβεβαιότητα

Bundesbank: Αναπόφευκτη η ύφεση στη Γερμανία, πρωτοφανής αβεβαιότητα
Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας τόνισε ότι η εγχώρια οικονομία παραμένει σε καλή θέση ώστε να διαχειριστεί την ύφεση
Τη θέση ότι η ύφεση στη Γερμανία είναι πλέον αναπόφευκτη, διατύπωσε σήμερα (23/3) η Bundesbank, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού εξακολουθεί να επηρεάζει τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σημερινή έκθεσή της η Bundesbank, «η βαθιά ύφεση στη Γερμανία είναι πλέον αναπόφευκτη, δεδομένης της κρίσης του κορωνοϊού», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η οικονομία βρίσκεται σε καλή θέση προκειμένου να διαχειριστεί την ύφεση».
«Η Γερμανία υποχωρούσε ήδη προς την ύφεση πριν από την τρέχουσα κρίση, αλλά τώρα η εγχώρια οικονομία, η ανάπτυξη της οποία είχε στηριχθεί εν μέσω ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα», τόνισε η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας.
«Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές είναι αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή αβεβαιότητα», αναφέρει η έκθεση της Bundesbank, επαναλμβάνοντας ότι «η πτώση της οικονομίας σε μία έντονη ύφεση δε μπορεί να αποφευχθεί».
Ωστόσο, η Bundesbank διευκρινίζει ότι «τα μέτρα της κυβέρνησης μπορούν τουλάχιστον να στηρίξουν την εμπιστοσύνη σχετικά με την ανιτμετώπιση του οικονομικού κόστους», ενώ πρόσθεσε ότι «τα δημόσια οικονομικά της Γερμανίας είναι σε καλή θέση για κάτι τέτοιο».
Παράλληλα, η πτώση της παραγωγής, σε συνδυασμό με τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα διατηρήσει τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα, με την Bundesbank να σημειώνει ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να υποχωρήσει εάν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα.
«Η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας μπορεί να ξεκινήσει μόνο όταν τελειώσει η πανδημία του COVID-19», υπογράμμισε η Bundesbank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης