Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στο +0,78% και τα 1.496,20 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω δολαρίου - Στο +0,78% και τα 1.496,20 δολ. ανά ουγγιά
Η άνοδος του αμερικανικού δολαρίου άσκησε πιέσεις στον χρυσό την προηγούμενη εβδομάδα
Κέρδη καταγράφει σήμερα Δευτέρα (23/3) ο χρυσός, διευρύνοντας την άνοδο της περασμένης εβδομάδας, καθώς το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Απριλίου 2020 ενισχύεται κατά +0,78% στα 1.496,20 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,14% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 110,63 γεν.
Παράλληλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαΐου 2020 καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,74% στα 12,6 δολ. ανά ουγγιά, ενώ αντίθετα η τιμή συμβολαίου για το παλλάδιο παραδόσεως Ιουνίου 2020 υποχωρεί κατά -0,76% στα 1.528,50 δολ. ανά ουγγιά.
Η αβεβαιότητα γύρω από την παγκόσμια έξαρση του κορωνοίού στρέφει ξανά τους επενδυτές σταδιακά στο πολύτιμο μέταλλο, το οποίο την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε υπό πίεση, μετά τα υψηλά τριών ετών στα οποία σκαρφάλωσε το αμερικανικό δολάριο.
«Πρόκειται για ένα σημάδι ανακούφισης για τις αγορές», δήλωσε ο αναλυτής αγορών συναλλάγματος της Monex Europe, Simon Harvey, ο οποίος πρόσθεσε πως «σε αυτή την αγορά τίποτα δε θεωρείται δεδομένο, πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα όπως έρχεται».
Επιπλέον, ο κ. Harvey τόνισε ότι τα θέματα ρευστότητας θα συνεχίσουν να ασκούν ανοδικές πιέσεις στο αμερικανικό δολάριο κατά το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης