Τουρισμός & Αερομεταφορές

Σταματούν το βράδυ οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία - Ποιοι εξαιρούνται

tags :
Σταματούν το βράδυ οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία - Ποιοι εξαιρούνται
Στη σχετική ΚΥΑ αναφέρεται ότι το μέτρο αυτό που λαμβάνεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, θα ισχύσει έως τις 15 Απριλίου
Σταματούν από σήμερα τα μεσάνυχτα όλες οι επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία και την Τουρκία που έχουν προορισμό την Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε πριν από λίγο, η κυβέρνηση προχωρά σε αυτό το μέτρο για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.
Στη σχετική ΚΥΑ, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αναφέρεται ότι το μέτρο αυτό που λαμβάνεται στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, θα ισχύσει έως τις 15 Απριλίου.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται η έκδοση σχετικής NOTAM που θα προβλέπει την απαγόρευση των πτήσεων από τις δύο χώρες.

Εξαιρούνται:
α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,
β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,
γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

Επιπλέον, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από σήμερα το πρωί και έως τις 15 Απριλίου εφαρμόζεται ο «προσωρινός περιορισμός εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο». Το παραπάνω μέτρο δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών, που βρίσκονται στην Τουρκία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης