Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Ποια τουριστική τάση κυριαρχεί στην εποχή της πανδημίας

tags :
Ποια τουριστική τάση κυριαρχεί στην εποχή της πανδημίας
Από το Θιβέτ μέχρι το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (ΜΕΤ) στη Νέα Υόρκη, οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν μία περιήγηση σε διάσημα αξιοθέατα από τον καναπέ του σπιτιού τους μέσω smartphones και συσκευών υπολογιστών
Λόγω της πανδημίας οι περισσότερες χώρες “κλειδώθηκαν” και οι τουρίστες ανέβαλαν τα ταξίδια τους. Αλλά η τεχνολογία, ανέλαβε δράση εκτοξεύοντας σε ηγετικό ρόλο τον εικονικό τουρισμό.
Από το Θιβέτ μέχρι το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (ΜΕΤ) στη Νέα Υόρκη, οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν μία περιήγηση σε διάσημα αξιοθέατα από τον καναπέ του σπιτιού τους μέσω smartphones και συσκευών υπολογιστών.
Το δημοφιλές θιβετιανό Ανάκτορο Ποτάλα που είναι κλειστό λόγω κορωνοϊού κατέγραψε πάνω από 1 εκατομμύριο διαδικτυακές επισκέψεις.
Στην Κίνα, περίπου είκοσι μουσεία ανταποκρίθηκαν άμεσα στην τάση του εικονικού τουρισμού. Κι αυτά δεν κερδίζουν μόνο online επισκέψεις, αλλά αύξησαν μέχρι και 4 φορές τις πωλήσεις σουβενίρ.
Ένα κινεζικό μουσείο ανέφερε μέχρι και 5,8 εκατομμύρια επισκέπτες, αριθμός που αντιστοιχεί σε 3μήνη κανονική λειτουργία.
Το Μουσείο Τέχνης Walker στη Μινεάπολη και το ΜΕΤ στη Νέα Υόρκη έχουν συγκεντρώσει εξαιρετικές online επιλογές και έχουν κερδίσει πολλούς εικονικούς τουρίστες.
Το Alibaba Live είναι ο μεγαλύτερος κόμβος για περιήγηση σε πραγματικό χρόνο σε τα μουσεία και τουριστικά αξιοθέατα.
Οι χρήστες μπορούν να εξερευνήσουν από τις σπηλιές Magao στην Κίνα μέχρι το εργοστάσιο της Audi στην πόλη Ίνγκολσταντ στην Γερμανία, πολλά ιταλικά μουσεία ή την Παλμύρα.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης