Τελευταία Νέα
Διεθνή

CICC: Στο 2,6% από 6,1% η ανάπτυξη στην Κίνα το 2020, λόγω κορωνοϊού - Οι εξαγωγές θα υποχωρήσουν κατά -18%

tags :
CICC: Στο 2,6% από 6,1% η ανάπτυξη στην Κίνα το 2020, λόγω κορωνοϊού - Οι εξαγωγές θα υποχωρήσουν κατά -18%
Η κινεζική επενδυτική τράπεζα τονίζει ότι η εξάπλωση του COVID-19 εμφανίζει σημάδια «μόλυνσης» στις χρηματοπιστωτικές αγορές
Σημαντική επιβράδυνση στην ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας εκτιμά η China International Capital Corporation (CICC) ότι θα προκαλέσει η έξαρση του COVID-19, προβλέποντας ότι η ανάκαμψη θα αρχίσει να πραγματοποιείται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Ειδικότερα, η κινεζική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά μόλις 2,6% για το σύνολο του 2020, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεών της στο 6,1%, λόγω των επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία από τον κορωνοϊό.
«Η πανδημία του COVID-19 έχει επεκταθεί παγκοσμίως με γρήγορους ρυθμούς και έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια μόλυνσης στις χρηματοπιστωτικές αγορές», αναφέρει μεταξύ άλλων η CICC, προσθέτοντας ότι «ως αποτέλεσμα, προσαρμόσαμε τις προβλέψεις μας για το ΑΕΠ της Κίνας που αφορά το 2020 από το 6,1% στο 2,6%».
Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, οι εξαγωγές της Κίνας για το σύνολο του έτους θα υποχωρήσουν κατά -18% σε σχέση με το 2019, γεγονός που αποτελεί τον βασικό λόγο για τη σημαντική επιβράδυνση του ΑΕΠ.
Ωστόσο, η CICC αναμένει ότι η εξωτερική ζήτηση κινεζικών αγαθών θα ανακάμψει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, και ιδιαίτερα το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η πανδημί θα έχει τεθεί υπό έλεγχο και η παγκόσμια οικονομία θα ενισχύεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης