Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Μουδιασμένη άφωνη και υπό αναδιάταξη η ασφαλιστική αγορά λόγω Κορωνοϊού

tags :
Μουδιασμένη άφωνη και υπό αναδιάταξη η ασφαλιστική αγορά λόγω Κορωνοϊού
Σχεδόν όλες οι εταιρίες «μαζεύουν» το άνοιγμα και την «εξωστρέφεια» που είχαν ξεκινήσει με δεδομένες τις αλλαγές στο ασφαλιστικό
Μουδιασμένη είναι η ασφαλιστική αγορά παρακολουθεί τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και τα μέτρα περιορισμού της κίνησης που «ζόρισαν» την οικονομία, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να προσμετρήσουν τη ζημιά, τόσο σε επίπεδο συμβολαίων, όσο και στο επενδυτικό σκέλος, κυρίως τη χρηματιστηριακή αγορά.
Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι οτι η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, δεν έχει πάρει ακόμα επίσημη θέση, ενώ ακύρωσε και το διεθνές συμπόσιο που είχε προγραμματίσει για τον ερχόμενο Μάιο στην Μύκονο.
Σύμφωνα με δηλώσεις παραγόντων της αγοράς στο ΒΝ, σχεδόν όλες οι εταιρίες «μαζεύουν» το άνοιγμα και την «εξωστρέφεια» που είχαν ξεκινήσει με δεδομένες τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και τις συνέργειες που σχεδιάζονταν σε σύμπραξη με το Δημόσιο τομέα, οι οποίες εκ των πραγμάτων ακυρώνονται ή πάνε πίσω.
Επίσης, μεγάλος είναι ο κίνδυνος με τις διεθνείς κεφαλαιαγορές και στο κατά πόσο όλα αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών εταιρειών, ιδίως στα επενδεδυμένα κεφάλαια στη διεθνή, αλλά και στην Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με δεδομένο και το απογοητευτικό σενάριο της Τράπεζας της Ελλάδος για μηδενική ανάπτυξη φέτος.
Σημαντική είναι η παρέμβαση του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών την περασμένη εβδομάδα και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αντασφαλιστικής εταιρίας Mega Brokers Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος επισήμανε ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες προχωρούν σε αναδιατάξεις προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες.
Επίσης, έχουν συμφωνήσει για το τρέχον χρονικό διάστημα να δέχονται στοιχεία σε ηλεκτρονική (και όχι απαραίτητα σε φυσική) μορφή, ενώ εξετάζουν και αίτημα των διαμεσολαβούντων προκειμένου τα συμβόλαια των κλάδων αυτοκινήτου και υγείας να μην ακυρώνονται επτά αλλά είκοσι ημέρες μετά τη λήξη τους.
Λόγω της ένταξης του κορωνοϊού στις πανδημίες, άλλα συμβόλαια υγείας καλύπτουν τους κατόχους τους, όπως της Groupama, έναντι ενός τέτοιου περιστατικού και άλλα όχι.  
Μέχρι σήμερα, τα κρούσματα του κορωνοϊού κατευθύνονται υποχρεωτικά σε κρατικά νοσοκομεία, αλλά με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τον ρυθμό της εξάπλωσης θα συμπεριληφθούν για το θέμα αυτό και οι ιδιωτικές κλινικές, με την αρχή να γίνεται στην κλινική Attica.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης