Τελευταία Νέα
BN DATAROOM

Εισηγήσεις στον Κυριάκο για παράταση της αναστολής αιτήσεων ασύλου -

tags :
Εισηγήσεις στον Κυριάκο για παράταση της αναστολής αιτήσεων ασύλου -
-Στο τέλος του μήνα εκπνέει το πάγωμα των αιτήσεων ασύλου από παράνομα εισερχόμενους αλλοδαπούς που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω των γεγονότων στον Έβρο.
Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις να παρατείνει το μέτρο «επ΄αόριστον» με αφορμή την απειλή του κορωνοιού.

-Ανάμεσα σε αυτούς που προτείνουν την χρονική επέκταση του παγώματος είναι βεβαίως η στρατιωτική ηγεσία, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, καθώς και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, που θεωρείται από τους «σκληρούς» του κυβερνητικού επιτελείου στα εθνικά θέματα.

-Ο Νότης Μηταράκης που τρέχει πίσω από Ελληνες πλοιοκτήτες παρακαλώντας για τη μεταφορά λαθραίων από τα νησιά (με το αζημίωτο βέβαια…) συμφωνεί εκ των πραγμάτων με το μέτρο, ο Γιώργος Κουμουτσάκος το…φιλοσοφεί λόγω ευρωπαικών και διεθνών-υποτίθεται- δεσμεύσεων της χώρας, ενώ επιφυλάξεις εγείρει και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υποστηρίζοντας ότι αυτό θα δώσει ευκαιρία στην Τουρκία να αθετήσει την συμφωνία με την ΕΕ.

-Αντιρρήσεις εκφράζουν και υπηρεσιακοί παράγοντες, όπως η ειδική συντονίστρια για τα «ασυνόδευτα προσφυγόπουλα» και γενικότερα διάφοροι «εκσυγχρονιστές» αυτού του κλίματος, καθώς και πρώην «Ποταμίσιοι» με ισχυρές προσβάσεις και επιρροή στο πρωθυπουργικό περιβάλον.

-Επί της ουσίας, βεβαίως, το μέτρο είναι είναι όχι μόνο ορθό, αλλά και εθνικά επιβεβλημένο.
Αν δεν εφαρμοστεί τώρα που επικρατούν ακραίες συνθήκες σε όλο τον πλανήτη ενώ επιβλήθηκε μέχρι και απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοιού δεν θα εφαρμοστεί ποτέ από συστημική ελληνική κυβέρνηση.

-Ο Μητσοτάκης έχει χρυσή ευκαιρία και δεν επιτρέπεται να την απωλέσει φοβούμενος την γκρίνια της Υπατης Αρμοστείας και των ΜΚΟ που θα χάσουν το μεροκάματο…Οι δε εγχώριοι «αντιρρησίες» είναι απλά εθνικοί μειοδότες. Μπορεί και κάτι περισσότερο, σίγουρα όμως τίποτα λιγότερο…

-Μην πυροβολείτε τον Σωτήρη Τσιόδρα !…Δεν είναι πιό έξυπνοι όσοι προτείνουν τον πολλαπλασιασμό των τεστ για τον κορωνοιό και μάλιστα σε τυχαία δείγματα (ηλικίες, κοινωνικά στρώματα, γεωραφική κατανομή κλπ). Απλά ο επικεφαλής της εθνικής προσπάθειας για την αναχαίτιση της πανδημίας πορεύεται με τα περιορισμένα μέσα που διαθέτει.

-Σαφώς θα ήθελε και ο ίδιος περισσότερους ελέγχους, πλην όμως δεν υπάρχουν τα κατάλληλα αντιδραστήρια.
Επομένως την ανάγκη φιλοτιμία ποιεί…Τώρα αν η έλλειψη των τεστ (που προφανώς οδηγεί σε υποεκτίμηση των πραγματικών κρουσμάτων) εξυπηρετεί και την επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, είναι μια άλλη υπόθεση. Ομως τελικά τίποτα δεν μένει κρυφό. Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος και αν αποδειχτεί αιτία ενδεχόμενης αποτυχίας η έλλειψη των απαραίτητων τεστ, οι πολιτικοί θα λογοδοτήσουν, όχι ο Τσιόδρας…

www.bankingenws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης