Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προσλήψεις και παροχές σε εργαζόμενους των Super markets έφερε ο κορωνοϊός

tags :
Προσλήψεις και παροχές σε εργαζόμενους των Super markets έφερε ο κορωνοϊός
Υποτονική η κίνηση την Κυριακή - Προς επανεξέταση το διευρυμένο ωράριο
Υποτονική ήταν σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, η κίνηση στα σουπερμάρκετ την Κυριακή (22/3).
«Υπήρχε μεν κόσμος που πήγε στα διάφορα καταστήματα γνωστών αλυσίδων, ωστόσο δεν παρατηρήθηκε η έντονη κίνηση που είδαμε τις προηγούμενες ημέρες», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Πάντως για τις ανάγκες του διευρυμένου ωραρίου αλλά και της κυριακάτικης αργίας, οι αλυσίδες σουπερμάρκετ προχωρούν σε προσλήψεις εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε προσλήψεις εργαζομένων έχει προχωρήσει η αλυσίδα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης, η ΑΒ Βασιλόπουλος, ο όμιλος METRO της οικογένειας Παντελιάδη που ελέγχει την αλυσίδα My Market που ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρόσληψη 200 εργαζομένους, με στόχο να ενισχύσει διάφορα κρίσιμα πόστα, όπως το ηλεκτρονικό κατάστημα και τα καταστήματα, αλλά και η αλυσίδα Κρητικός.  
Στη χορήγηση έκτακτης παροχής ποσού ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως βαθμίδας προχωρά η διοίκηση της Lidl Ελλάς.
Το ποσό θα επιμερισθεί αναλογικά με τη μορφή διατακτικών σίτισης στους περισσότερους από 6.000 εργαζομένους, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της εταιρίας στην πρωτοφανή και συνεχώς μεταβαλλόμενη κατάσταση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.
Εν τω μεταξύ στο τραπέζι αναμένεται να βρεθεί μέσα στην εβδομάδα το διευρυμένο ωράριο των σουπερμάρκετ, που προβλέπει την λειτουργία των καταστημάτων από 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και την Κυριακή από 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.
Το μέτρο που έχει ισχύ μέχρι και την Τρίτη 24 Μαρτίου, θα τεθεί επί τάπητος στο τραπέζι της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης που θα αποφασίσει για την επέκταση ή μη του μέτρου.
Όπως άλλωστε προβλέπει η υπουργική απόφαση, για το διευρυμένο ωράριο «μπορεί να τροποποιηθεί ή και να ανακληθεί με νεότερη όμοια, εφόσον κριθεί αναγκαίο, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε επικρατούσες συνθήκες της αγοράς». Όσον αφορά τους παραβάτες η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή των ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.
Ανοιχτό το θέμα της επανεξέτασης του διευρυμένου ωραρίου άφησε ο Υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας «το διευρυμένο ωράριο στο σούπερ μάρκετ, τα οποία από αύριο θα δουλεύουν 7 το πρωί με 10 το βράδυ τις καθημερινές και 9 το πρωί με 5 το απόγευμα της Κυριακής, πιθανόν θα αλλάξει», σημειωσε χαρακτηριστικά.
«Έχω πει σε όλες τις ιδιοκτησίες των σούπερ μάρκετ την εβδομάδα αυτή, πως θα δούμε αν θα υπάρξει ομαλοποίηση στην αγορά.
Το μέτρο αυτό μπορεί από Δευτέρα να το αναθεωρήσουμε».

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης