Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σύψας: Ασθενείς με κορωνοϊό έλαβαν το πειραματικό φάρμακο Remdesivir – Αργεί το εμβόλιο

Σύψας: Ασθενείς με κορωνοϊό έλαβαν το πειραματικό φάρμακο Remdesivir – Αργεί το εμβόλιο
Αργεί η δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ανέφερε ο Ν. Σύψας
Σε μικρές ποσότητες έλαβαν το πειραματικό φάρμακο Remdesivir Έλληνες ασθενείς με κορωνοϊό σε νοσοκομεία της Πάτρας και της Αθήνας, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας,  Ν. Σύψας.
Το εν λογω φάρμακο βρίσκεται σε πολύ προχωρημένες δοκιμές (φάση 3)  σε Κίνα και Αμερική και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής, που γνωρίζει πως τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των δοκιμών είναι καλά,  ίσως στα τέλη Απριλίου να έχουμε ένα φάρμακο για τον κορωνοϊό .
Ο κ. Σύψας σημείωσε ότι το σκεύασμα αυτό, σε περίπτωση που όλες οι δοκιμές είναι πετυχημένες,  αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του καλοκαιριού.
Ωστόσο, όπως επεσήμανε, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, δεδομένου ότι χρειάζεται να γίνουν επιπρόσθετες μελέτες και το φάρμακο να ληφθεί από περισσότερους ασθενείς.
Ακόμη, ο κ. Σύψας σημείωσε ότι πράγματι αργεί η δημιουργία εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αλλά και πως από τα υπάρχοντα φάρμακα κανένα δεν δείχνει να είναι δραστικό, ενώ ίσως ένα από αυτά να μπορεί να έχει μια κάποια δραστικότητα, αν και χρειάζονται μεγάλες μελέτες ώστε αυτό να επιβεβαιωθεί.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης