Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Υποδοχή 100-200 προσφύγων από την Ελλάδα ζητά κόμμα της αντιπολίτευσης

Αυστρία: Υποδοχή 100-200 προσφύγων από την Ελλάδα ζητά κόμμα της αντιπολίτευσης
Τι ζητά το κόμμα «ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία)» της αυστριακής αντιπολίτευσης
«Nα δεχθεί 100 - 200 πρόσφυγες από την Ελλάδα, καθώς οι συνθήκες στα ελληνικά νησιά είναι, εξαιτίας της αδράνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφόρητες και οι καταυλισμοί θα πρέπει να εκκενωθούν το ταχύτερο δυνατό», ζητά κάνοντας «περαιτέρω επίμονη έκκληση» προς την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το κόμμα «ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία)» της αυστριακής αντιπολίτευσης.
H ευρωβουλευτής του κόμματος Claudia Gamon, σημειώνοντας ότι δεν επιτρέπεται να ξεχνά κανείς την «ελεεινή κατάσταση στους καταυλισμούς», υπογράμμισε πως «εάν δεχθούμε στην Αυστρία αναγνωρισμένους πρόσφυγες από την ελληνική ενδοχώρα, στηρίζουμε την Ελλάδα να δημιουργήσει δυνατότητες στην ενδοχώρα, για να εκκενωθούν οριστικά οι καταυλισμοί στα νησιά».
Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν και άλλοι ευρωπαϊκοί εταίροι, όπως η Γερμανία, «οι οποίοι επίσης έχουν ήδη υποσχεθεί βοήθεια, και η Ευρώπη θα πρέπει επιτέλους να ενεργήσει εποικοδομητικά και να δείξει ικανότητα δράσης και ανθρωπισμό».
H αρμόδια σε θέματα ασύλου του ΝΕΟΣ, από την πλευρά της, παρέπεμψε με  δηλώσεις της στο γεγονός ότι αυστριακοί δήμοι και κοινότητες έχουν ανακοινώσει ότι είναι πρόθυμοι να υποδεχθούν πρόσφυγες από την Ελλάδα και σημείωσε ότι «η αυστριακή κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει την (σ.σ. αρνητική) θέση της, διότι η συνέπεια θα είναι σύντομα φονικοί καταυλισμοί.
Δεν είναι πλέον απάνθρωπο, αλλά ασυγχώρητη παράλειψη, να μην συμμετέχουμε ενεργά και ως Αυστρία».
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα ο S. Kurz, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος, το οποίο ηγείται της κυβέρνησης συνασπισμού με τους Πράσινους, είχε απορρίψει την έκκληση που είχε απευθύνει νωρίτερα ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Alexander Van der Bellen για την υποδοχή προσφύγων στην Αυστρία από την Ελλάδα, με προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά, εφόσον προκύπτει λόγος παροχής ασύλου.
«Η γραμμή μας ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι σαφής, ότι δηλαδή προαιρετικά δεν πρόκειται να υπάρξει επιπλέον υποδοχή (σ.σ. προσφύγων) στην Αυστρία», είχε ξεκαθαρίσει ο καγκελάριος, τονίζοντας ότι «η Αυστρία είναι μεταξύ των ισχυρότερα επιβαρυμένων χωρών της ΕΕ, δεν υπάρχει άλλη χώρα παγκοσμίως και πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, η οποία να έχει δεχθεί περισσότερους κατά κεφαλή πρόσφυγες, όπως η Αυστρία».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης