Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό – Αυστηροί έλεγχοι στο αεροδρόμιο

Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό – Αυστηροί έλεγχοι στο αεροδρόμιο
Tις προσπάθειες επαναπατρισμού συντονίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών μαζί με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό, Ν. Χαρδαλιά
Συνεχίζεται ο επαναπατρισμός  των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ενώ αυστηροί είναι οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όσους επιστρέφουν.
Αναμένονται πτήσεις από το Λονδίνο, την Ισπανία, τη Βαρσοβία, την Πράγα, την Τιφλίδα, το  Βελιγράδι.
Οι ταξιδιώτες συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τον ακριβή τόπο διαμονής τους, δηλαδή το σημείο  όπου θα περάσουν τις 14 μέρες απομόνωσης, ενώ καταχωρούνται στην πλατφόρμα ιχνηλάτησης ώστε οι αρχές στη συνέχεια να ελέγχουν εάν τηρείται η απομόνωση.
Και ενώ οι χώρες, η μία μετά την άλλη, προχωρούν σε απαγορεύσεις πτήσεων με στόχο να περιορίσουν τη μετάδοση του κορωνοϊού, ο επαναπατρισμός των Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό συνεχίζεται.
Την Κυριακή 22/3, αναμένεται να αναχωρήσουν οι πτήσεις με Έλληνες από τη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη, την Πράγα, την Τιφλίδα, το Κίεβο, με προορισμό την Αθήνα, με εξαίρεση του Κιέβου που έχει προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ενώ σήμερα (21/3) αναμένεται ο επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη με πτήσεις της Aegean, και από την Αγκόνα με πλοίο.
Συγκεκριμένα, από Ιταλία και από τον λιμένα της Αγκόνα αναχώρησε το απόγευμα στις 17:30 το επιβατηγό πλοίο Cruise Olympia προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα για την επιστροφή στη χώρα όσων Ελλήνων πολιτών επιθυμούν να επαναπατρισθούν, ενώ έχει δρομολογηθεί και πτήση της Alitalia για τον επαναπατρισμό Ιταλών από την Αθήνα.
Από την Ισπανία, μία ειδική πτήση για σήμερα και δύο για την Κυριακή 22/3 της Aegean Airlines από Μαδρίτη και Βαρκελώνη έχουν οργανωθεί για Έλληνες πολίτες, κυρίως φοιτητές Erasmus και τουρίστες, ενώ από την Πολωνία αναχώρησε η ειδική πτήση από τη Βαρσοβία προς την Αθήνα για τον επαναπατρισμό Ελλήνων της Πολωνίας.
Την Κυριακή 22/3 , στις 15:30, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πτήση από Κίεβο προς τη Θεσσαλονίκη για Έλληνες υπηκόους που θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα από την Ουκρανία.
Επίσης, έκτακτη ειδική πτήση (Α3 4195) από Τιφλίδα προς Αθήνα  θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 22/3, στις 15:25 τοπική ώρα, η Aegean Airlines για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που βρίσκονται αποκλεισμένοι στη Γεωργία.
Επίσης αύριο, Κυριακή 22/3, έχει  προγραμματιστεί απευθείας πτήση (Α36200) της Aegean από το αεροδρόμιο της Πράγας για την Αθήνα.
Σημειώνεται ότι τις προσπάθειες επαναπατρισμού συντονίζουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών μαζί με τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό, Ν. Χαρδαλιά.
Μάλιστα, υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, βρίσκεται σε στενή συνεργασία και διαρκή επαφή με τους ομολόγους του τις τελευταίες ημέρες για να διευκολυνθούν οι επιστροφές των Ελλήνων από  χώρες του εξωτερικού, για τους οποίους ισχύει η υποχρέωση αυτοπεριορισμού (καραντίνα) για 14 ημέρες.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης