Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

H Fed διασώζει με κρατικά κεφάλαια bailout τα Hedge Funds για να αποφύγουν την καταστροφή

tags :
H Fed διασώζει με κρατικά κεφάλαια bailout τα Hedge Funds για να αποφύγουν την καταστροφή
Η υψηλή μόχλευση ενισχύει τα κέρδη και τις ζημίες και μπορεί να είναι υπεύθυνη για χρεοκοπίες αλλά και για μεγάλες διακυμάνσεις της αγοράς.
H Fed διασώζει με κρατικά κεφάλαια τα Hedge Funds για να αποφύγουν την καταστροφή αυτή είναι η νέα εξέλιξη που όλοι γνώριζαν αλλά τώρα αποκαλύπτεται.
Τον Δεκέμβριο 2019, όταν οι επενδυτές εξακολουθούσαν να είναι μπερδεμένοι για το τι ακριβώς συνέβη πριν (και μετά) την μεγάλη κάλυψη με Repos τον Σεπτέμβριο 2019 με αποτέλεσμα να φθάσει σήμερα η FED να κάνει πράξεις repos αξίας 1 τρισεκ. δολαρίων.. κανείς δεν υποψιαζόταν τι συμβαίνει.
Η αλήθεια αποκαλύφθηκε και η FED με τις παρεμβάσεις στην αγορά των repos διασφάλισε ότι πολλά hedge funds που δραστηριοποιούνταν σε επενδύσεις υψηλών αποδόσεων χρειάζονταν ρευστότητα την οποία παρείχε η FED μέσω των repos.
Το 1998 η FED είχε πράξει ανάλογα βοηθώντας την LTCM που στο τέλος χρειάστηκε κρατική βοήθεια.
Η επιθετική αύξηση των συναλλαγών στην αγορά των repos με τις παρεμβάσεις της Fed δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα προληπτικά έσωσε όλα εκείνα τα hedge funds που θα είχαν καταρρεύσει λόγω ρευστότητας.
Πολλά hedge funds αντιστάθμισης κινδύνου αγόραζαν κρατικά ομόλογα ΗΠΑ ενώ πωλούσαν ισοδύναμα συμβόλαια παραγώγων, όπως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης επιτοκίων.
Όλες αυτές οι πράξεις αύξαναν την μόχλευση.
Τα hedge funds όπως το Millennium, η Citadel και το Point 72 δεν δραστηριοποιούνται μόνο στην αγορά repos, αλλά διαθέτουν και άλλα κεφάλαια π.χ. 20 με 30 δισεκ. και με αποτέλεσμα μαζί με την μόχλευση να φθάνουν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/Hedge%20Fund%20AUM%20Millennium%20Citadel%20Point72.jpg?itok=CvkMWDJ7
Όπως αναφέρει το Bloomberg όταν ο πανικός για τον κορωνοιό προκάλεσε πρωτοφανές σοκ στα κρατικά ομόλογα μόχλευση του hedge fund απουσίαζε
Τα hedge funds χρησιμοποιούν δανεισμένα χρήματα από την αγορά repos, ώστε να εκμεταλλευτούν τις διαφορές μεταξύ προθεσμιακών συμβολαίων και spot αγοράς.
Σε ορισμένες περιπτώσεις η μόχλευση φθάνει έως και τις 50 φορές.
Σύμφωνα με την J P Morgan η έκθεση των hedge funds σε τέτοιου ρίσκου στρατηγικές μπορεί να φθάνει τα 650 δισεκ. δολάρια.
 Μήπως αυτό ακούγεται σαν η Fed ξαφνικά αντιμετωπίζει πολλαπλές LTCMs";
Ο καταλύτης για την νέα μεγάλη παρέμβαση των repos ήταν η ιστορική αύξηση των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, που το 10ετές υποχώρησε στο 0,31% και το 30ετές κάτω από το 1%.
Επειδή ανέκυψε σοβαρό πρόβλημα η FED υποχρεώθηκε να δεσμεύσει περίπου 5 τρισεκ. δολάρια σε repos για να αποτρέψει χρεοκοπίες hedge funds.
Η υψηλή μόχλευση ενισχύει τα κέρδη και τις ζημίες και μπορεί να είναι υπεύθυνη για χρεοκοπίες αλλά και για μεγάλες διακυμάνσεις της αγοράς.
Οι τράπεζες δεν είναι στο επίκεντρο της κρίσης αλλά τα hedge funds αναφέρει η Morgan Creek Capital και τονίζει ότι η FED με κρατικά κεφάλαια bailout διασώζει τα hedge funds.
Η ExodusPoint Capital Management έχασε 4% τον Μάρτιο 2020.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο των εταίρων LMR μειώθηκε κατά 12,5%.
Το hedge fund Capula Investment Management μειώθηκε κατά 5,2%.
To Field Street Capital Management, έχασε 14,5% και έπρεπε να μειώσει επενδυτικές θέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης