Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Αφιέρωμα στο COSMOTE HISTORY HD για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

tags :
Αφιέρωμα στο COSMOTE HISTORY HD για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Πρεμιέρα νέων επεισοδίων για τις παραγωγές της COSMOTE TV «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία», «Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας» & «Ο τόπος μου γιορτάζει» 
Αφιερωμένο στην ελληνική Επανάσταση του 1821 είναι το πρόγραμμα του COSMOTE HISTORY HD το διήμερο 24-25/3, κατά τη διάρκεια του οποίου θα προβληθούν ντοκιμαντέρ και παραγωγές της COSMOTE TV, με θέμα τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου.
Οι προβολές θα ξεκινήσουν την Τρίτη 24/3 στις 23.00 και θα ολοκληρωθούν τα μεσάνυχτα της 25ης Μαρτίου. Μεταξύ όσων θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές είναι επεισόδια από τη «Μηχανή του Χρόνου» για τη δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Επανάσταση, την άγνωστη δράση της Φιλικής Εταιρείας, τη σφαγή της Χίου κλπ., ενώ εκτάκτως, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, θα κάνει πρεμιέρα το νέο επεισόδιο της εκπομπής αφιερωμένο στους Ελεύθερους Πολιορκημένους και την Έξοδο του Μεσολογγίου που θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη (Τετάρτη 25/3, 21.00 & Δευτέρα 30/3, 21.00).
Στο πλαίσιο του αφιερώματος στην 25η Μαρτίου θα προβληθούν, επίσης, ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, όπως τα «Ένδοξα πλοία του πολεμικού ναυτικού: Βρίκιον Άρης» και οι «Δρόμοι της ελευθερίας», αφιερώματα σε πρωτεργάτες της Επανάστασης, όπως ο Μακρυγιάννης και ο Κολοκοτρώνης, τα ντοκιμαντέρ «Από την Άλωση της Πόλης στην Επανάσταση του 1821», «1821: Ο ξεσηκωμός του γένους» κ.α.
Τα εβδομαδιαία highlights του COSMOTE HISTORY HD
Τη στενή αδελφική σχέση του επτά φορές Πρωθυπουργού της Ελλάδας, Χαρίλαου Τρικούπη με την μικρή αδελφή του Σοφία, μια σχέση που έμεινε ακλόνητη μέχρι το τέλος της ζωής τους, βάζει στο μικροσκόπιο το νέο επεισόδιο της σειράς «Ζευγάρια που έγραψαν ιστορία», σε παραγωγή COMOTE TV.
Το επεισόδιο καταγράφει, μεταξύ άλλων, την καθοριστική επιρροή της Σοφίας στη ζωή και τις πολιτικές αποφάσεις του Χαρίλαου Τρικούπη, και παρουσιάζει πώς ο ισχυρός δεσμός τους δεν επέτρεψε σε κανέναν από τους δύο να παντρευτεί (Παρασκευή 20/2, 22.00, COSMOTE HISTORY HD).
Η περιήγηση στην Καλαβρία και τις αποικίες της Νότιας Ιταλίας, όπου ρίζωσε και αναπτύχθηκε την περίοδο της «Magna Grecia» (8ος αιώνας π.Χ.) ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV «Καλαβρία: Η καρδιά της Μεγάλης Ελλάδας».
Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς, η παρουσιάστρια Δωροθέα Μερκούρη μάς ξεναγεί στον Κρότωνα, την πόλη όπου διέμενε ο Πυθαγόρας, την κωμόπολη Λε Καστέλα και τον μεσαιωνικό οικισμό Αγία Σεβερίνα (Σάββατο 21/3, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).
Την Κυριακή 22/3, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ο τόπος μου γιορτάζει», σε παραγωγή COSMOTE TV θα μας ταξιδέψει στη Μακρυνίτσα Πηλίου.
Εκεί, θα μάθουμε περισσότερα για το πανάρχαιο έθιμο «Μάηδες» που δοξάζει την έλευση της άνοιξης και αναβιώνει κάθε χρόνο την Πρωτομαγιά, ενώ με μία επίσκεψη σε άλλα διάσημα χωριά του Πηλίου και το Μουσείο Βυζαντινής τέχνης και πολιτισμού «Οξεία επίσκεψις», θα γνωρίσουμε την ιστορία, τη λαογραφία και τη θρησκευτική παράδοση της περιοχής (16.00, COSMOTE HISTORY HD).
Με μια διαδρομή που ξεκινάει από τη θέση «Βρυσοπούλες» και καταλήγει στον Μύτικα, την ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα η σειρά ντοκιμαντέρ «Όλυμπος: Τέσσερα μονοπάτια ως τους θεούς».  Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, η οποία προβάλλεται στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD «Στα Μονοπάτια του Ολύμπου», θα μεταδοθεί την Κυριακή 22/3 στις 21.00.
Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους on demand στη δωρεάν υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

www.bankingnews.gr.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης