Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στα 2,25 εκατομμύρια οι άνεργοι τον Μάρτιο διεθνώς λόγω κορωνοϊού

Goldman Sachs: Στα 2,25 εκατομμύρια οι άνεργοι τον Μάρτιο διεθνώς λόγω κορωνοϊού
Περίπου 2,25 εργαζόμενοι πρόκειται να βαδίσουν στον δύσκολο δρόμο της ανεργίας μέχρι τα τέλη Μαρτίου
Περίπου 2,25 εκατομμύρια εργαζόμενοι πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2020, σύμφωνα με κορυφαίο αναλυτή της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.
Πιο συγκεκριμένα, ο David Choi αναφέρει ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, 2,25 εκατομμύρια άτομα θα αναγκαστούν να βαδίσουν στον δύσκολο δρόμο της ανεργίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Η ανάλυσή του David Choi βασίζεται σε πρόσφατα δημοσιεύματα, σε ανακοινώσεις των ανά τον κόσμο εταιρειών και στα δεδομένα των υπουργείων Εργασίας παγκοσμίων.
Στο πιο θετικό σενάριο, ο αναλυτής της Goldman Sachs ανέφερε ότι οι άνεργοι θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο, αριθμός που θα ξεπερνούσε το ρεκόρ των 695.000 ανέργων το 1982.
Για αυτές του τις εκτιμήσεις ο David Choi έλαβε υπόψη τις συρρικνούμενες πωλήσεις και τις υπό πτώχευση εταιρείες.
Επίσης, στην ανάλυσή του συμπεριέλαβε ότι τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια έχουν μειωθεί κατά 95%, τα έσοδα από τον κλάδο της ψυχαγωγίας έχουν μειωθεί κατά 80%, τα έσοδα από τον κλάδο της φιλοξενίας έχουν μειωθεί κατά 75%, τα έσοδα από τα μέσα μεταφοράς έχουν μειωθεί κατά 70% και τα έσοδα από τον χώρο της εστίασης έχουν μειωθεί κατά 65%.
https://images.markets.businessinsider.com/image/5e74cbfac485401ddc19e8c2-1667/gs-initial-claims-projection-2x1-with-arrow.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης