Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Λουκέτο και στα Ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας

tags :
Λουκέτο και στα Ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας
του Χάρη Ντιγριντάκη
Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας ανακοίνωσης που δίνει το φιλί της ζωής στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας της χώρας πραγματοποιήθηκε χθες.
Η κυβέρνηση δια του υπουργείου Τουρισμού, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας τους από την προσεχή Δευτέρα 23 Μαρτίου έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ και έως ότου αποσαφηνισθούν οι σχετικές διατάξεις για τη σημερινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τις ξενοδοχειακές ενώσεις προχωρούσε στην επιλογή των εν λόγω μονάδων δίχως να αποκλείεται να υπάρξουν εξαιρέσεις όπου απαιτηθεί. Προ ώρας δεν έχει αποφασισθεί η απαγόρευση πτήσεων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα και αντίθετα, μολονότι είχε διαρρεύσει από κυβερνητικούς κύκλους.
Παράλληλα το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας εφαρμόζει άμεσα ευρύ δίχτυ προστασίας για όλες τις πληττόμενες κατηγορίες εργαζομένων από το αιφνίδιο κλείσιμο των επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας.

Ειδικότερα:
-Οι εργαζόμενοι των οποίων έληξε η κάρτα ανεργίας τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο θα λάβουν επιπλέον το επίδομα ανεργίας για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.
-Οι εργαζόμενοι του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι υπό ομαλές συνθήκες δε θα είχαν απώλειες εισοδημάτων, θα λάβουν το ειδικό προνoιακό επίδομα των 800 ευρώ.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από απόλυση από τις 18/3 και μετά. Όμως, ακόμα και για όσους απολύθηκαν πριν από την ημερομηνία αυτή, θα υπάρξει συγκεκριμένη μέριμνα και ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να προστατευθούν εισοδηματικά.
Αναφορικά με την κυβερνητική απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή εργασιών και στα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, επισφραγίζεται το γεγονός πως ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο και τα ελληνικά ξενοδοχεία βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά.
Εν αναμονή των ειδικών κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό, στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, οι Έλληνες ξενοδόχοι είμαστε έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως κάναμε και κατά τη διάρκεια της κρίσης, στηρίζοντας την κοινωνία».

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης