Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,4% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,4% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η πτώση
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%
Πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (20/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,4% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος κατά +0,8%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε οριακή πτώση της τάξεως του -0,1%, έναντι ετήσιας ανόδου +0,2% τον Ιανουάριο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος κατά +0,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση, καθώς υποχώρησαν κατά -3,9%, ενώ η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -0,2%.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας σημείωσαν ετήσια πτώση της τάξεως του -2,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020 καταγράφηκε μείωση της τάξεως του -1,6%.
Όσον αφορά τις τιμές ενδιάμεσων αγαθών, καταγράφηκε μείωση της τάξεως του -1,6% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που η μηνιαία πτώση διαμορφώθηκε στο -0,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης