Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τρίτη δέσμη μέτρων για τον κορωνοϊό - Νέος προϋπολογισμός 2020 – Ποιοι θα λάβουν τα 800 ευρώ - Δώρο Πάσχα το καλοκαίρι

Τρίτη δέσμη μέτρων για τον κορωνοϊό - Νέος προϋπολογισμός 2020 – Ποιοι θα λάβουν τα 800 ευρώ - Δώρο Πάσχα το καλοκαίρι
Συνολικά 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και ΓΓ Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν δώρο Πάσχα
Tην τρίτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν από κοινού οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης 'Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε συνέχεια των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το επίδομα των 800 ευρώ θα λάβουν και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από τις αρχές Μαρτίου.
Το επίδομα των 800 ευρώ θα λάβουν και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση το διάστημα 1-17 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, καλύπτονται 1,4 εργαζόμενοι, ελεύθεροι επιχειρηματίες, επιτηδευματίες που πλήττονται.
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα είναι ακατάσχετη.
Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης, για 1,4 εκατ. συμπατριώτες μας, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, ξεπερνά πλέον, για τον Απρίλιο, τα 2 δισ. ευρώ.
Σήμερα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται.
Θέλω να τονίσω ότι η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης.
Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περίπου 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις, με 1 εκατομμύριο εργαζομένους, και μηνιαίο τζίρο περίπου στα 6,5 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά το Δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του, ωστόσο θα υπάρχει περιθώριο καταβολής το καλοκαίρι.
Συνολικά 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και ΓΓ Πολιτικής Προστασίας θα λάβουν δώρο Πάσχα.
Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν και τα φυσικά προσωπα που πλήττονται από την κρίση, με διευκολύσεις στην πληρωμή των δόσεων, προσφέροντας τη δυνατότητα αναστολής δόσεων για 3 μήνες, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Σταϊκούρας κάλεσε επίσης τους οικονομικά ισχυρούς να λειτουργήσουν με αλληλεγγύη.

Αναλυτικά οι παρεμβάσεις:

1ον. Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων, σε συνέχεια στενής συνεργασίας και σχετικών συσκέψεων με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφάσισαν να στηρίξουν, εκτός από τις επιχειρήσεις, και τα φυσικά πρόσωπα που πλήττονται από την κρίση, προσφέροντας διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων τους.
Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, θα έχουν τη δυνατότητα αναστολής δόσεων για διάστημα τριών μηνών.
Με αυτό τον τρόπο, μαζί με την προηγούμενη δέσμη μέτρων, καλύπτουμε πλέον με αναστολές όλο το ιδιωτικό χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων που πλήττονται, σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες.
2ον. Έχοντας διασφαλίσει τον απαραίτητο χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό χώρο, με σύνεση και ασφάλεια ερχόμαστε να στηρίξουμε, άμεσα, 1.400.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, επεκτείνοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ.
Ενίσχυση η οποία είναι ακατάσχετη.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που πλήττονται και τελούν σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.
Το ίδιο θα ισχύσει για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες που πλήττονται.
Για όλο αυτό το εργατικό δυναμικό της χώρας, που θα είναι δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, παίρνουμε μέτρα κάλυψης όλης της ασφαλιστικής δαπάνης, κρατώντας ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των δικαιούχων.
Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης, για 1,4 εκατ. συμπατριώτες μας, μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες, ξεπερνά πλέον, για τον Απρίλιο, τα 2 δισ. ευρώ.
Σήμερα, θα δοθούν στη δημοσιότητα οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται.
Θέλω να τονίσω ότι η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης.
Υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περίπου 440.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις, με 1 εκατομμύριο εργαζομένους, και μηνιαίο τζίρο περίπου στα 6,5 δισ. ευρώ.
3ον. Θα λάβουν 800 ευρώ, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η μέχρι και 17 Μαρτίου.
4ον. Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του.
Θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις, προς όλους τους εργαζόμενους.
Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες και αφού αφουγκραστήκαμε τις επιπτώσεις που αυτές έχουν στην αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα στους εργοδότες, η καταβολή του Δώρου Πάσχα να πραγματοποιηθεί μεταγενέστερα, χωρίς κυρώσεις, ώστε να ανακουφίσουμε τις επιχειρήσεις από τις δυσμενείς συνέπειες του φαινομένου του κορονοϊού στη ρευστότητά τους, και το σημαντικότερο, να επιτύχουμε τη δίκαιη διασπορά του Δώρου Πάσχα στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο σε κάποιες λίγες επιχειρήσεις και κλάδους που σήμερα δεν βρίσκονται σε αναγκαστικά περιοριστικά μέτρα λειτουργίας τους.
Επιπλέον, 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν Δώρο Πάσχα!
Δώρο το οποίο έχει καταργηθεί στο Δημόσιο.
5ον. Θα κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, με την αύξηση του τακτικού αποθεματικού του Υπουργείου Οικονομικών κατά 4 δισ. ευρώ.
Χωρίς να χρειαστεί, ταμειακά, οποιαδήποτε παρέμβαση στο «μαξιλάρι ασφαλείας».
Όπως ανέφερε χθες και ο Πρωθυπουργός, το σύνολο των μέτρων, από τον κρατικό προϋπολογισμό και ευρωπαϊκούς πόρους, διαμορφώνεται πλέον, μέχρι σήμερα, στα 10 δισ. ευρώ.

Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξουν οχλήσεις από εισπρακτικές

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι σήμερα δημοσιεύεται η ΠΝΠ που δίνει εργαλεία για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδιας.
Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι υφίσταται επάρκεια αγαθών και ότι όλες οι παραγγελίες [αντισηπτικά] είχαν παραδοθεί από χτες αλλά μέχρι το απόγευμα υπήρχαν ελλείψεις.
Ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να διαφυλάξουμε την κουλτούρα πληρωμών και κάλεσε όσους δεν έχουν πληγεί από την παρούσα κρίση, να πληρώνουν κανονικά.
Η αναστολή πληρωμής χρεών για 3 μήνες θα γίνεται με ένα τηλεφώνημα στις τράπεζες, ενώ όσον αφορά τις εισπρακτικές, τόνισε ότι όποιος πλήττεται από την κρίση δεν θα πρέπει να ενοχλείται.
Επιπλέον, ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι δεν θα υπάρξουν πλέον συνεχείς οχλήσεις προς τους δανειολήπτες, προειδοποιώντας ότι αν οι καταγγελίες συνεχισθούν, τότε η συμφωνία δεν θα ισχύσει.
«Όλοι κρινόμαστε (…)
Όποιος πλήττεται δεν θα πρέπει να ενοχλείται», δήλωσε ο υπουργός.
Σχετικά με τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μετά την κρίση, το σχετικό ποσό που δύναται να διατεθεί σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω τραπεζών προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις διπλασιάζεται και άρα, μπορεί να ανέλθει ως τα 6 δισ. ευρώ.

Βρούτσης: Οι απολυμένοι θα πάρουν τα 800 ευρώ ανεξάρτητα αν δικαιούνται επίδομα ανεργίας

«Τα νέα θετικά δεδομένα που προέκυψαν από την επιτυχία της κυβέρνησης να ενταχθεί η χώρα μας σε καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης μας δίνουν τη δυνατότητα, πάντα προσεκτικά, υπεύθυνα και απόλυτα μελετημένα, να διευρύνουμε το δίχτυ της κοινωνικής και της οικονομικής μας παρέμβασης υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων και των επιχειρήσεων», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης ανακοίνωσε ως έκτακτο μέτρο, για τους εργοδότες που πλήττονται και μειώνεται σημαντικά ο τζίρος τους, βάσει του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας, τη δυνατότητα υπαγωγής των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.
Όπως είπε, οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο καθεστώς αναστολής της εργασιακής σύμβασής τους, γίνονται δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 800 ευρώ, με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, υπολογιζόμενη επί του συνολικού ονομαστικού τους μισθού.
Μεταξύ αλλων  ο κ.Βρούτσης ανακοίνωσε ότι όσες επιχειρήσεις - εργοδότες πλήττονται σημαντικά από τις συνέπειες του φαινομένου του κορω νοϊού και προκειμένου να προσαρμοστούν οι λειτουργικές τους ανάγκες στο δυσμενές περιβάλλον, που δημιουργείται, ένεκα του φαινομένου, θα μπορούν, με απόφασή τους, να θέσουν μέρος ή όλο το προσωπικό τους σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας.
Όπως είπε, οι επιχειρήσεις-εργοδότες που πλήττονται, καθορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών και ορίζονται, βάσει Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας ενώ τόνισε ότι το μέτρο αυτό μπορεί να εφαρμοστεί για έναν μήνα, με δυνατότητα παράτασης, εφόσον δεν έχουν βελτιωθεί οι σημερινές συνθήκες.
"Το μέτρο είναι απολύτως προσωρινό, έκτακτο και αναγκαίο, για την προστασία της δημόσιας υγείας, τη συγκράτηση των απολύσεων, την παρεμπόδιση των καταχρηστικών πρακτικών και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων όσον αφορά το μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων που πλήττονται, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να αντέξουν τις αρνητικές συνέπειες του φαινομένου του κορονοϊού.
Απλώνουμε δίχτυ κοινωνικής και οικονομικής προστασίας στον κόσμο της εργασίας και δίνουμε σημαντικές "ανάσες" στις επιχειρήσεις, για να αντέξουν" τόνισε ο κ. Βρούτσης.
Παράλληλα ανέφερε ότι για το διάστημα που η επιχείρηση κάνει χρήση αυτού του μέτρου, ένεκα των έκτακτων συνθηκών, απαγορεύεται ρητά να προβεί σε καταγγελία των συμβάσεων εργασίας του συνόλου του προσωπικού της και, σε περίπτωση που το πραγματοποιήσει, η απόλυση είναι άκυρη, ενώ υποστήριξε ότι με την ολοκλήρωση του χρόνου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας, ο εργοδότης υποχρεούται να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας για το ισόποσο χρονικό διάστημα με εκείνο που έκανε χρήση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας.
Επιπλέον, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι που θα είναι τελικά δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι που τελούν ήδη ή τυχόν θα τελέσουν σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας, μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, αλλά υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στην ειδική πλατφόρμα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020.
Όπως είπε ο κ.Βρούτσης, το  ποσό των 800 ευρώ είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και μη συμψηφιστέο.
"Ο εργοδότης υποχρεούται να δηλώσει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους και να το γνωστοποιήσει ταυτόχρονα και στους εργαζόμενους.
Στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν δηλώσει στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τους εργαζόμενους που τελούν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους, θα αποκλείεται από την υπαγωγή στα ευνοϊκά μέτρα αναστολής οφειλών, δόσεων και καταβολών προς το δημόσιο.
Ο εργαζόμενος, για να λάβει την οικονομική ενίσχυση, θα πρέπει να δηλώσει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα τηρείται γι' αυτόν το σκοπό στη Γενική Γραμματεία Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, ότι έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας του.
Δικαιούχοι των 800 ευρώ θα είναι και οι απολυμένοι και όσοι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση ή απολύθηκαν, από την έναρξη της κρίσης, δηλαδή από την 1η Μαρτίου 2020 έως τώρα, ανεξάρτητα από το εάν γίνονται δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας.
Κι αυτό, γιατί δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κανέναν συμπολίτη μας ως παράπλευρη απώλεια των δυσμενών συνθηκών, που δημιούργησε η πανδημία.
Έτσι, στηρίζουμε το σύνολο του κόσμου της εργασίας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς" διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης.
"Προκειμένου να δώσουμε οξυγόνο στις επιχειρήσεις και στους εργοδότες που δέχονται απίστευτη πίεση στη ρευστότητά τους και οι οποίες πρέπει να μείνουν όρθιες για την επόμενη μέρα, μετά την κρίση που περνάμε, προσφέρουμε τη δυνατότητα να καταβάλουν το Δώρο του Πάσχα στο σύνολό του και σύμφωνα με τον προβλεπόμενο νόμο, στους εργαζόμενους το καλοκαίρι, μαζί με το επίδομα αδείας, χωρίς αυτή η αναβολή να επιφέρει κυρώσεις.
Αντίθετα, με τη χρονική μετάθεσή του, μεταφέρονται και οι ποινικές και άλλες κυρώσεις μη πληρωμής στο νέο χρόνο καταβολής του.
Ασφαλώς, όσοι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν κανονικά το Δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους, μπορούν να το κάνουν" τόνισε ο κ.Βρούτσης.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr

Στα 5 δισ. ευρώ ή στο 2,7 % του ΑΕΠ ανεβάζει τον λογαριασμό των δημοσιονομικών μέτρων η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το παλιρροϊκό κύμα του κορονοϊού που σαρώνει την οικονομία, τις ελληνικές επιχειρήσεις και τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών.
Τα μέτρα υποστηρίζονται με αντίστοιχου ύψους ενέσεις ρευστότητας από τα ευρωπαϊκά ταμεία και το ΕΣΠΑ με το συνολικό πακέτο των παρεμβάσεων να φθάνει στα 10 δισ. ευρώ.
Μετά την ένταξη της χώρας στο προσωρινό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο προϋπολογισμός του κράτους ξαναγράφεται ενώ σήμερα εξειδικεύονται από το οικονομικό επιτελείο τα μέτρα που εξήγγειλε στο χθεσινό του διάγγελμα ο Πρωθυπουργός.
Πρόκειται για το επίδομα των 800 ευρώ για το οποίο επεκτείνεται η καταβολή του, έως τα τέλη Απριλίου, για εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που υπολειτουργούν (μειωμένο τζίρο) αλλά και σε περίπου 800.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
Είναι το στρώμα των εργαζομένων που έχει δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα από τον κορονοιό και για το οποίο θα υπάρξει πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.
Παράλληλα, την ενίσχυση θα λάβουν και οι 41.00 εργαζόμενοι που απολύθηκαν ή οδηγήθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και τις 18 Μαρτίου.
Μετά τη σύγχυση που προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα πως αξιολογείται η καταβολή του δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους από τις επιχειρήσεις έχουν κλείσει, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί στο ακέραιο.
Ωστόσο το Δώρο δεν θα καταβληθεί τώρα αλλά τον Ιούνιο, σύμφωνα με την σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει τις επόμενες μέρες στη βουλή και η οποία θα δίνει την ευχέρεια τους εργοδότες να καταβάλλουν αργότερα το Δώρο και όχι μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, όπως ορίζει η κείμενη εργατική νομοθεσία.
Το μέτρο θα ισχύσει για το σύνολο των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.
Εξάλλου σε σύσκεψη που έλαβε χώρα χθες στο υπουργείο Οικονομικών κλείδωσαν οι πρώτοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας για τους επιχειρηματικούς κλάδους για τους οποίους θα ισχύσει η τετράμηνη αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, η τρίμηνη αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, η καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ και η μείωση κατά 40% του ενοικίου για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου.
Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες επιλέγονται με βάση τα στοιχεία ηλεκτρονικών συναλλαγών που συλλέγει καθημερινά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Η λίστα αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς η επέλαση του κορονοϊού έχει χτυπήσει περισσότερες από 320.000 επιχειρήσεις και εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμη ορίσει τους επαγγελματίες που δικαιούνται να μπουν στο πακέτο της οικονομικής στήριξης διότι οι κλάδοι είναι πολλοί ενώ η πτώση του τζίρου διαφέρει από ειδικότητα σε ειδικότητα.
«Ελεύθερος επαγγελματίας είναι και ο δικηγόρος ή ο συμβολαιογράφος ενώ ελεύθερος επαγγελματίας είναι κι αυτός που δουλεύει στην οικοδομή ή στις λαϊκές αγορές», επισημαίνει παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.
Πάντως, μεταξύ των επαγγελματιών που θα επιδοτηθούν με τα 800 ευρώ αναμένεται να είναι δικηγόροι, οδηγοί ταξί, κουρείς, σερβιτόροι, εργαζόμενοι με μπλοκάκι και γενικότερα υπάλληλοι σε κέντρα αισθητικής, κέντρα διασκέδασης, εταιρείες παροχής υπηρεσιών και φυσικά σχεδόν όλοι οι απασχολούμενοι στον τουριστικό κλάδο.
Μάλιστα οι τελευταίοι αποτελούν τον στενό πυρήνα του νέου πακέτου των μέτρων.
Αποφάσεις θα υπάρξουν σήμερα και για περίπου 100.000 επιχειρήσεις, με περισσότερους από 200.000 εργαζομένους, που δεν έχουν κλείσει με κρατική εντολή αλλά εμφανίζουν δραστική μείωση τζίρου. Πρόκειται για εταιρείες που ασχολούνται με το χονδρικό εμπόριο χάνοντας μέρος της δραστηριότητάς τους που είναι η λιανική πώληση (π.χ. εταιρείες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού) αλλά και πολλές άλλες οι οποίες, επειδή ακριβώς δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα κριτήρια για το ποσοστό μείωσης των εσόδων τους, παραμένουν εκτός προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης