Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι «αεροπορικές» ζημίες 38,7 εκατ. ευρώ της Autohellas και η διαβεβαίωση για αντοχές στον κορωνοϊό

tags :
Οι «αεροπορικές» ζημίες 38,7 εκατ. ευρώ της Autohellas και η διαβεβαίωση για αντοχές στον κορωνοϊό
Η ρευστότητα της εταιρίας, οι δυσοίωνες προοπτικές για το 2020, τα δάνεια και οι τιτλοποιήσεις
Ζημίες εξ αποτίμησης της τάξεως των 38,7 εκ ευρώ μετρά από την αρχή του έτους η Autohellas λόγω της συμμετοχής της Aegean και την κατακόρυφη πτώση της μετοχής της τελευταίας.
Αυτό αποκαλύπτεται στις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν.
Και αυτό έρχεται μετά από μια θετική χρονιά που υπήρξε θετική επίδραση στα λοιπά συνολικά έσοδα της χρήσης κατά 8,5 εκ ευρώ περίπου.
Η εταιρία περιγράφει με μελανά χρώματα τις προοπτικές για το 2020 επισημαίνοντας ότι «οι πρόσφατες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω των εξελίξεων με τον ιό «Coronavirus COVID-19», αναμένονται να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στα επίπεδα ζήτησης για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις για την Eταιρεία και τον Όμιλο λόγω της δραστικής πτώσης τουριστικών αφίξεων αλλά και της εν γένει οικονομικής δραστηριότητας.
Αυτή τη στιγμή κάθε ουσιαστική προσέγγιση για την πορεία του τουρισμού το 2020 είναι ιδιαίτερα πρώιμη, παρόλα αυτά εκτιμάται πως οι διεθνείς αφίξεις για το 2020 θα είναι σημαντικά μειωμένες σε σχέση με το 2019».
Η Autohellas αποφεύγει να προβεί σε συγκεκριμένες εκτιμήσεις για τα μεγέθη που θα επιτύχει στο πρώτο εξάμηνο αλλά θεωρεί ότι «η δομή του Ομίλου τόσο στον τομέα των μισθώσεων εν γένει όσο και στον τομέα της εμπορίας των αυτοκινήτων επιτρέπει την ευελιξία σε περιόδους κρίσης λόγω συνεργιών και οικονομιών κλίμακος».
Διαβεβαιώνει ωστόσο ότι η ισχυρή κεφαλαιακή βάση του Ομίλου επιτρέπει την απορρόφηση των κραδασμών και των επιπτώσεων από την διαφαινόμενη κρίση»
Επισημαίνεται ότι τα ίδια κεφάλαια του ομίλου την 31/12/2019 ήταν 295 εκ ευρώ περίπου γεγονός που σημαίνει ότι οι ζημίες από την επένδυση στην Aegean δεν έχουν ουσιαστικές επιπτώσεις.
Τα ταμειακά της διαθέσιμα ήταν 40 εκ ευρώ ενώ ο δανεισμός διαμορφωνόταν στα επίπεδα των 362 εκ ευρώ ενώ έχει υποχρεώσεις και από τιτλοποιήσεις απαιτήσεων 72 εκ ευρώ για τις οποίες δεν υπάρχουν λεπτομέρειες αν και κατά πόσο επηρεάζονται από την γενικότερη κρίση.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης