Τελευταία Νέα
Διεθνή

University of Southampton: Η πανδημία θα είχε αποφευχθεί αν η Κίνα ενεργούσε έγκαιρα

University of Southampton: Η πανδημία θα είχε αποφευχθεί αν η Κίνα ενεργούσε έγκαιρα
Μελέτη του University of Southampton εκθέτει την κινεζική κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού
Η πανδημία του κορωνοϊού θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν η Κίνα είχε ενεργήσει νωρίτερα και δεν απέκρυπτε την αλήθεια, αναφέρει σε μελέτη του το βρετανικό University of Southampton, εκθέτοντας το Πεκίνο και στηρίζοντας τις φωνές που εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ κατά της ηγεσίας της ασιατικής υπερδύναμης.
Ειδικότερα, το πανεπιστήμιο ανακάλυψε ότι "αν οι παρεμβάσεις στην Κίνα είχαν πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες ή τρεις εβδομάδες νωρίτερα, οι περιπτώσεις θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 66%, 86% και 95% αντίστοιχα, περιορίζοντας σημαντικά τη γεωγραφική εξάπλωση της νόσου".
China Guts U.S. Press Corps στο Πεκίνο με μαζικές απελάσεις
Ο δρ. Shengjie Lai σχολιάζει σχετικά:
"Η μελέτη μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι για τις χώρες που αντιμετωπίζουν επικείμενη εστία να σχεδιάσουν ενεργά μια συντονισμένη απάντηση που αντιμετωπίζει γρήγορα την εξάπλωση της νόσου σε πολλά μέτωπα".
O καθηγητής Andy Tatem, προσθέτει:
"Έχουμε ένα στενό παράθυρο ευκαιρίας παγκοσμίως για να ανταποκριθούμε σε αυτή την ασθένεια και δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εν αναμονή αποτελεσματικά φάρμακα και εμβόλια, πρέπει να είμαστε έξυπνοι χρησιμοποιώντας παρεμβάσεις που δεν σχετίζονται με τα φάρμακα.
Τα ευρήματά μας συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη κατανόηση του τρόπου εφαρμογής των μέτρων και προσαρμογής τους σε συνθήκες σε διάφορες περιοχές του κόσμου.
Έχει καταστεί σαφές ότι οι πρώτες περιπτώσεις του ιού στην Κίνα αναφέρθηκαν στα μέσα του τέλους Νοεμβρίου και στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η πρώτη μεταφορά του ιού από ζώα σε ανθρώπους πιθανότατα συνέβη τον Οκτώβριο στην πόλη Ουχάν.
Αντί να ενεργήσει αμέσως, η κινεζική κυβέρνηση περίμενε μέχρι τις 23 Ιανουαρίου πριν εκδώσει εντολές απομόνωσης στα 11 εκατομμύρια ανθρώπους που ζούσαν στο Ουχάν.
Το κομμουνιστικό κράτος εργάστηκε επίσης ενεργά για την καταστολή και τιμωρία των γιατρών και των επιστημόνων που προσπάθησαν να βγάλουν προειδοποιήσεις και ψέματα στον κόσμο ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο".
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/GettyImages-1206546063.jpg?itok=FSkdLE3x

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης