Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τιτάν: Κέρδη 50,9 εκατ. για τη χρήση του 2019

tags :
Τιτάν: Κέρδη 50,9 εκατ. για τη χρήση του 2019
Τιτάν: Κέρδη 50,9 εκατ. για τη χρήση του 2019
Η Titan Cement International SA ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου και τα ετήσια αποτελέσματα 2019.
Ο Όμιλος TITAN διατήρησε την αναπτυξιακή του πορείακατά τη διάρκεια του 2019,παρά τις προκλήσεις των αγορών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Οι δραστηριότητες του Ομίλου στις ΗΠΑ οδήγησαν για ένα ακόμη έτος τη θετική πορεία των αποτελεσμάτων.
Η Titan America κατέγραψε ισχυρές επιδόσεις και το 2019,καθώς η κατανάλωση  τσιμέντου  στις  Ηνωμένες  Πολιτείες  συνέχισε  να  αυξάνεται  σε  μια  συγκυρία  θετικών μακροοικονομικών δεικτών.
Η Ελλάδα άρχισε να εμφανίζει σημάδια ανάπτυξης,ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα,ενώο τομέας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σημείωσε σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας,αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη.
Οι επιδόσεις στην Ανατολική Μεσόγειο επιδεινώθηκαν,καθώς οι αγορές τόσο στην Αίγυπτο όσο και στην Τουρκία,συνέχισαν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις.
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλουτο 2019διαμορφώθηκε στα€1.609,8εκ.,σημειώνοντας αύξηση 8%σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων,τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 2,8% σε €267,1 εκ.
Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (NPAT), ανήλθαν σε €50,9 εκ.,εμφανίζοντας μείωση 5,5%σε σύγκριση με το 2018.
Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου: «Είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε ταυτόχρονα την κυκλικότητα των αγορών όπου δραστηριοποιούμαστε όπως και να συμμετέχουμε στις μείζονες μεταμορφωτικές εξελίξεις που θα επηρεάσουν τον κλάδο μας μεταξύ άλλων,  εστιάζοντας στην επιχειρηματική αριστεία και την κερδοφορία,καθώς και στην προσαρμοστικότητα, ευελιξία και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.
Γνωρίζουμεότι μπορούμε να βασιστούμε στη συνεργασία και τη σύμπραξη όλων των συμμετόχων μαςώστε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχίαστις κοινές μας μελλοντικέςπροκλήσεις.»

Οι πωλήσεις εμφάνισαν μικτές τάσεις ανάλογα με τη χώρα δραστηριοποίησης και την  κατηγορία προϊόντων.
Οι πωλήσεις τσιμέντου στις τοπικές αγορές αυξήθηκαν σε όλες τις περιοχές εκτός από την Ανατολική Μεσόγειοόπου σημειώθηκε πτώση.
Επίσης,ο έντονος ανταγωνισμός στις εξαγωγικές αγορές είχε αρνητικό αντίκτυπο στις εξαγωγές τσιμέντου του Ομίλου,ενώ η έλλειψη διαθέσιμων ποσοτήτων προκάλεσε μείωση των πωλήσεων ιπτάμενης τέφρας στις ΗΠΑ.
Συνολικά,οι πωλήσεις τσιμέντου του Ομίλου μειώθηκαν κατά 7%.
Οι πωλήσεις έτοιμου σκυροδέματος σημείωσαν αύξηση,κυρίως στις ΗΠΑ,αλλά αντισταθμίστηκαν από την έντονη πτώση στην Ανατολική Μεσόγειο,οδηγώντας σε οριακή μείωση 1%.
Οι πωλήσεις αδρανών υλικών σημείωσαν αύξηση 5%ως αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων σε όλες τις χώρες δραστηριοποίησης του Ομίλου.
 
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης