Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανευρωπαϊκή δημοσιονομική δράση για τον κορωνοϊό ζητά η Ισπανία - Εύσημα στην ΕΚΤ

Πανευρωπαϊκή δημοσιονομική δράση για τον κορωνοϊό ζητά η Ισπανία - Εύσημα στην ΕΚΤ
Η Calvino κάλεσε τους εταίρους της Ισπανίας στην ΕΕ να συντονίσουν μία κοινή δημοσιονομική αντίδραση στην κρίση
Tην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που έχει στόχο τον περιορισμό των συνεπειών του κορωνοϊού, εξήρε η κυβέρνηση της Ισπανίας, ενώ ζήτησε  πανευρωπαϊκή δημοσιονομική αντίδραση.
Η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Νadia Calvino δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή της ότι το τελευταίο σχέδιο της ΕΚΤ αποτελεί μία «ισχυρή απόφαση» που απαντά «σε αυτό που χρειαζόταν αυτή τη στιγμή».
Η Calvino κάλεσε τους εταίρους της Ισπανίας στην ΕΕ να συντονίσουν μία κοινή δημοσιονομική αντίδραση στην κρίση για να μετριάσουν τις συνέπειές της στην οικονομία της περιοχής.
Η ίδια απέφυγε να κάνει κάποια εκτίμηση για τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας, λέγοντας ότι δεν είναι η σωστή ώρα καθώς η προτεραιότητα τώρα είναι να ληφθούν μέτρα σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της ασθένειας.
Η ισπανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να εγκρίνει και άλλα μέτρα, αν χρειαστεί, πρόσθεσε.
Την Τρίτη, η Μαδρίτη ανακοίνωσε ένα πακέτο ύψους 200 δισ. ευρώ για τη χορήγηση βοήθειας στις επιχειρήσεις και την προστασία των εργαζομένων και άλλων ευάλωτων ομάδων που επηρεάζονται από την κλιμακούμενη κρίση του κορωνοϊού.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez καλωσόρισε, επίσης, με δήλωσή του το σχέδιο της ΕΚΤ και ζήτησε μεγαλύτερο συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Είναι εποχή της ευθύνης, της αλληλεγγύης και της ενιαίας δράση από όλους τους θεσμούς της ΕΕ», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, προσθέτοντας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης