Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank, JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman προειδοποιούν: Ύφεση στην Ευρώπη έως -22%, ΗΠΑ -13%, Γερμανία -6%

tags :
Deutsche Bank, JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman προειδοποιούν: Ύφεση στην Ευρώπη έως -22%, ΗΠΑ -13%, Γερμανία -6%
Οι εκτιμήσεις βασίζονται στους πρόδρομους δείκτες που έχουν ανακοινωθεί έως τον Φεβρουάριο, όταν και το μεγάλο lockdown δεν είχε επιβληθεί
Η βαριά σκιά του κορωνοϊού στην παγκόσμια οικονομία θα αποτυπωθεί από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, με τους περισσότερους ξένους οίκους να διατυπώνουν ζοφερές εκτιμήσεις για το βαθμό της ύφεσης που έχει προκαλέσει το πρωτοφανές lockdown.
Το μεγάλο πλήγμα για την ευρωπαϊκή και την αμερικανική οικονομία θα είναι στο δεύτερο και στο τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ όπως όλα δείχνουν η κινεζική οικονομία σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Οι εκτιμήσεις βέβαια είναι επισφαλείς, ακόμη, καθώς αυτές βασίζονται στους πρόδρομους δείκτες που έχουν ανακοινωθεί έως τον Φεβρουάριο, όταν και το μεγάλο lockdown δεν είχε επιβληθεί, αλλά τα προκαταρκτικά στοιχεία θα ανακοινωθούν εντός του Απριλίου, όταν και θα διαφανεί η πρώτη εικόνα του πλήγματος που έχει καταφέρει ο κορωνοϊός στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.

Morgan Stanley: Ύφεση 19% το β' 3μηνο και κατά 33% στο γ' 3μηνο στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού

Η Morgan Stanley θεωρεί ότι το ΑΕΠ της Ιταλίας θα μειωθεί κατά 19% αυτό το τρίμηνο σε ετήσια βάση και κατά 33% στους επόμενους τρεις μήνες.
Η κυβέρνηση έχει εγκρίνει σχέδιο δαπανών ύψους 25 δισ. ευρώ για να προσπαθήσει να εξουδετερώσει κάποιες επιπτώσεις από τα μέτρα έναντι του κορωνοϊού.

Goldman Sachs: Η ύφεση παγκοσμίως στο -2% το 2020

Ο παγκόσμιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων 30 ετών, περίπου 2%, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Deutsche Bank: Πτώση -12,3% στο ΑΕΠ των ΗΠΑ και -22,4% της Ευρωζώνης το β' 3μηνο του 2020

Σε πρόβλεψη - σοκ προχώρησε η Deutsche Bank, για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού στις οικονομίας των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα εκτιμά ότι η πτώση του ΑΕΠ των ΗΠΑ το β' 3μηνο του 2020 θα φτάσει το... 13%, ενώ η πρόβλεψη για την Ευρωζώνη είναι ακόμη πιο τρομακτική... αφού εκτιμά ότι η πτώση του ΑΕΠ θα φτάσει το 24%!
Image

JP Morgan: Το ΑΕΠ των ΗΠΑ -14% στο β΄ τρίμηνο του 2020

Η JP Morgan προβλέπει ότι λόγω της κρίσης του κορωνοϊού το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα μειωθεί -14% στο β΄ τρίμηνο του 2020.
Για ολόκληρο το έτος 2020 η JPMorgan αναμένει ανάπτυξη -1,5%, αριθμός που μπορεί να κριθεί άκρως αισιόδοξος εάν η αμερικανική οικονομία δεν ανακάμψει στο γ΄ τρίμηνο του 2020.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/PubServlet%20%285%29.png?itok=Q7-Iav03

Capital Economics: Η ύφεση παγκοσμίως στο -0,7% το 2020

Η Capital Economics αναμένει συρρίκνωση κατά 0,7% στο παγκόσμιο ΑΕΠ σε ετήσια βάση, λόγω του πλήγματος που έχουν δεχθεί οι κλάδοι των ταξιδιών και του τουρισμού από την πανδημία του κορωνοϊού.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται το πλήγμα να είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς η πίεση που δέχονται ασφαλιστικές και αεροπορικές εταιρείες, ενισχύει τον κίνδυνο να ξεσπάσει μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση.

Citigroup: Στο -0,8% η ύφεση της Ευρώπης το 2020

Δεν υπάρχει πολιτική που να μπορεί να αποτρέψει τη μερική διακοπή της λειτουργίας της οικονομίας, αναφέρει η Citigroup σε νέα ανάλυσή της, εκτιμώντας ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα έχει ύφεση της τάξεως του 0,8% το 2020.

Ifo: Ύφεση 6% στη Γερμανία το 2020 λόγω κορωνοϊού

Δύο σενάρια εξετάζονται αυτή τη στιγμή για τη γερμανική οικονομία; Το πρώτο εκτιμά ύφεση 1,5% το 2020 και το δεύτερο ύφεση 6%.
Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest, τονίζοντας ότι το τελικό μέγεθος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού.
"Εξετάζουμε σήμερα δύο σενάρια: ένα πολύ, πολύ ευνοϊκό σενάριο που θα οδηγήσει σε αρνητική οικονομική ανάπτυξη κατά 1,5% το 2020.
Και έχουμε ένα δεύτερο σενάριο με σημαντικούς περιορισμούς στην παραγωγή - αυτό θα οδηγήσει σε οικονομική συρρίκνωση 6% το 2020".

BofA: Η ύφεση βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ

Σαφή προειδοποίηση προς τους επενδυτές απηύθυνε η Bank of America επισημαίνοντας πως η ύφεση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όχι μόνο είναι αναπόφευκτη, αλλά συμβαίνει ήδη.
Η BofA αναμένει ότι η οικονομία θα «καταρρεύσει» το δεύτερο τρίμηνο, και θα συρρικνωθεί κατά 1,2%. Για το 2020, η τράπεζα αναμένει ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 0,8%.

Alliance Bernstein: Παγκόσμια ύφεση 8% το 2020

Η Alliance Bernstein για τις επιπτώσεις του κορωνοιού στην παγκόσμια οικονομία και ειδικά στο ΑΕΠ των ΗΠΑ αναφέροντας ότι θα υποχωρήσει -8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης