Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 35 ετών υποχώρησε η στερλίνα λόγω ανησυχιών για τον κορωνοϊο, στα 1,1833 δολ.

Σε χαμηλά 35 ετών υποχώρησε η στερλίνα λόγω ανησυχιών για τον κορωνοϊο, στα 1,1833 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα καταγράφει την έβδομη συνεχόμενη ημέρα πτώσης
Νέες απώλειες καταγράφει σήμερα Τετάρτη (18/3) η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 35 ετών, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στη βρετανική οικονομία.
Ειδικότερα, το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -1,59% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, στα 1,1856 δολ. ανά στερλίνα, έχοντας προηγουμένως υποχωρήσει στα 1,1833 δολ. τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από το 1985.
Παράλληλα, το ευρώ διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών έναντι της στερλίνας, και συγκεκριμένα στο +1,46% και τις 0,9252 στερλίνες ανά ευρώ, την ίδια στιγμή που το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -1,83% έναντι του γεν Ιαπωανίας, στα 127,32 γεν ανά στερλίνα.
Η στερλίνα καταγράφει την έβδομη συνεχόμενη ημέρα πτώσης, μετά την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να μειώσει τα επιτόκια κατά 50 μονάδες βάσης, στο 0,25%, το οποίο αποτελεί ιστορικό χαμηλό.
Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit έχουν «παγώσει», καθώς οι δύο πλευρές έχουν επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Νωρίτερα εντός της ημέρας, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Rishi Sunak, ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ύψους 330 δισ. στερλινών προς τις επιχειρήσεις της χώρας, ωστόσο αυτή η ανακοίνωση δεν ήταν αρκετή ώστε να καθησυχάσει τους επενδυτές.
Ωστόσο, οι αναλυτές της UBS εκτιμούν ότι μέσα στους επόμενους μήνες η στερλίνα θα αντιστρέψει ορισμένες από τις απώλειες που έχει σημειώσει, καθώς η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει σταδιακά.
«Το επίπεδο του δημοσιονομικού και νομισματικού συντονισμού από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και την Τράπεζα της Αγγλίας ενισχύει την πεποίθησή μας ότι η στερλίνα είναι έτοιμη για ανάκαμψη μόλις σταθεροποιηθεί η παγκόσμια οικονομία», τονίζουν οι αναλυτές της UBS.
«Το Brexit παραμένει ένα εμπόδιο για την ανατίμηση του ΑΕΠ, αλλά με τις διαπραγματεύσεις να βρίσκονται φαινομενικά σε παύση και να μην είναι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το τέλος της μεταβατικής περιόδου ίσως να πρέπει να καθυστερήσει μετά τα μέσα του 2020».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης