Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Να αξιοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Να αξιοποιήσει άμεσα η κυβέρνηση το μαξιλάρι των 37 δις ευρώ
Τώρα να ληφθούν μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων ζήτησε ο κ.Χαρίτσης
Τη θέση ότι η δημιουργία του μαξιλαριού ασφαλείας των 37 δις ευρώ είναι πράξη εθνικής ευθύνης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να το αξιοποιήσει για να στηρίξει την ελληνική οικονομία.
«Μιλάμε για μία κρίση που μπορεί να αποδειχθεί δομική για την κοινωνία και την οικονομία γι αυτό και τα μέτρα πρέπει να έχουν δομικό χαρακτήρα.
Μια τέτοια πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με ασπιρίνες» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84» ο κ.Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία του να αναλάβει η Ευρώπη τις δικές της ευθύνες.
«Από την πρώτη στιγμή και ειδικά μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση, σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση, χρήσιμη προς την κοινωνία» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος χαρακτήρισε «θετική τη γενική έκκληση του Πρωθυπουργού προς τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και να αποφύγουν τις συναναστροφές».
«Περιμέναμε συγκεκριμένη αναφορά στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων.
Μας ανησύχησε η δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα δούμε την πορεία εξέλιξης των γεγονότων και κατά τη διάρκεια θα πράξουμε.
Πρέπει να ληφθούν μέτρα στήριξης της οικονομίας και της εργασίας τώρα και βέβαια να στηριχθεί άμεσα το δημόσιο σύστημα υγείας»
«Ακόμη και οι πιο φανατικοί θιασώτες της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας αναγνωρίζουν ότι μόνο ένα στιβαρό δημόσιο σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βιώνουμε.
Οι 2.000 προσλήψεις νοσηλευτών που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης δεν φτάνουν.
Εκκρεμούν οι 4.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που είχε δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2019 και το 2020» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, γενναίες επιδοτήσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και ενίσχυση των επιχειρήσεων στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις, καθώς και απέναντι στις τράπεζες» ανέφερε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθούν «τα φαινόμενα μαζικών και αθρόων απολύσεων, για να μην υπάρξει ντόμινο». «Η Ισπανία και η Γαλλία ήδη έλαβαν σχετικά μέτρα και αναμένουμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει το ίδιο.
Να μην στοιχίσει η ολιγωρία στην ελληνική οικονομία.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει την Ευρώπη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.
Απέδειξε η ΕΕ ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων και η απόφαση του Eurogroup εντείνει τις ανησυχίες μας.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει πότε η Ευρώπη θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών.
Πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να αξιοποιήσει το μαξιλάρι των 37 δισ.
Είναι κρίσιμο να αντέξει το δημόσιο σύστημα υγείας» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης