Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Στο 1,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Ευρωζώνη: Στο 1,2% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,2%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (18/3) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της ενιαίας νομισματικής ένωσης υποχώρησε στο 1,2% σε σύγκριση με το 1,4% του Ιανουαρίου, καθώς οι τιμές στον τομέα της ενέργειας υποχώρησαν κατά -0,3% όπως εκτιμούσε αρχικά η Eurostat.
Οι τιμές στον τομέα τροφίμων, ποτών και καπνού είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στον δείκτη τιμών καταναλωτή, καθώς αυξήθηκα κατά 2,1% ετησίως, την ίδια στιγμή που οι τιμές στον κλάδο υπηρεσιών σημείωσαν ετήσια άνοδο της τάξεως του 1,6%.
Παράλληλα, οι τιμές μη ενεργειακών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 0,5% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019, ενώ εάν εξαιρεθούν οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, ο βασικός ΔΤΚ ενισχύθηκε κατά 1,2% ετησίως, επιβεβαιώνοντας επίσης τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι πτώσης -1% τον Ιανουάριο του 2020 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 0,2%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,6% έναντι ετήσιας ανόδου 1,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε μηνιαία βάση ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,2%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, οι χαμηλότεροι ρυθμοί αύξησης καταγράφηκαν στην Ιταλία (0,2%) και την Ελλάδα (0,4%), ενώ αντίθετα οι υψηλότεροι ρυθμοί σημειώθηκαν στην Πολωνία (4,1%) και την Ουγγαρία (4,4%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης