Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Από αύριο Πέμπτη 19/3 το διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ

tags :
Γεωργιάδης (υπ.Ανάπτυξης): Από αύριο Πέμπτη 19/3 το διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ
Αυστηρά πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
Από αύριο Πέμπτη 19/3 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ όπως διευκρίνισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
«Από αύριο το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ θα είναι 07:00 το πρωί με 22:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 09:00 το πρωί με 17:00 το απόγευμα της Κυριακής και θα δούμε αν αυτό θα χρειαστεί να συνεχιστεί» είπε ο υπ.Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως είπε, σήμερα θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που θα προβλέπει και το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου και αυστηρά πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν.
Σε ό,τι αφορά στα αντισηπτικά επανέλαβε ότι από την Παρασκευή 20/3 ξεκινάει η παράδοση μιας μεγάλης παραγωγής αντισηπτικών ενώ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται και η απλοποίηση των διαδικασιών για την εισαγωγή αιθυλικής αλκοόλης οπότε θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή και η τροφοδοσία της αγοράς.
Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ακόμη, ότι έχουν καταγραφεί αποθέματα 1.250.000 τεμαχίων μασκών και ότι έχουν γίνει και νέες παραγγελίες και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εισαγωγές αυτών των απαραίτητων ειδών να κατασχεθούν στα τελωνεία εφόσον έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
«Θα κατασχεθούν μόνο στην περίπτωση που δεν δηλωθούν για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αισχροκέρδειας» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι με τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θα υπάρχει εξουσιοδότηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για μεγάλα πρόστιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης