Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -1% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2020

Ιαπωνία: Υποχώρησαν κατά -1% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2020
Οι εισαγωγές της Ιαπωνίας σημείωσαν «βουτιά» της τάξεως του -14% σε ετήσια βάση
Ήπια πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (18/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με την πτώση ωστόσο να αποδεικνύεται μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησαν κατά -1% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -2,6%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα διαμορφωθεί στο -4,2%.
Παράλληλα, οι εισαγωγές της Ιαπωνίας κατέγραψαν «βουτιά» της τάξεως του -14%, έναντι πτώσης -3,6% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο -14%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας να διαμορφωθεί στα 1,2 τρισ. γεν (10,3 δισ. δολ.) έναντι 1,31 δισ. γεν τον Ιανουάριο του 2020, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω συρρίκνωση στα 929,5 δισ. γεν.
Οι εισαγωγές από την Κίνα σημείωσαν «βουτιά» της τάξεως του -47,1%, κυρίως λόγω της πτώσης που καταγράφηκε στους τομείς ενδυμάτων και τηλεφώνων, ενώ οι εξαγωγές προς την Κίνα υποχώρησαν κατά -0,4% εν μέσω χαμηλότερης ζήτησης στα ορυκτά καύσιμα και τις μηχανές παραγωγής τσιπ.
«Η επιβράδυνση στις εξαγωγές και τις εισαγωγές είναι πιθανό να είναι αναπόφευκτη τον Μάρτιο, καθώς η αβεβαιότητα αυξάνεται γύρω από τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού», σχολίασε ο οικονομολόγος του Dai-ichi Life Research Institute, Takeshi Okuwaki.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης