Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Η οικονομία της Ευρώπης θα πληγεί από το κλείσιμο των συνόρων

Merkel (Γερμανία): Η οικονομία της Ευρώπης θα πληγεί από το κλείσιμο των συνόρων
«Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στην οικονομία εάν δεν εξασφαλιστεί η ροή αγαθών» επεσήμανε η καγκελάριος Μerkel.
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Αngela Merkel, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτική απέναντι στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσει τα σύνορά της για 30 ημέρες, επισημαίνοντας πως η οικονομία θα δεχθεί ένα σοβαρό πλήγμα.
Είναι πολύ σημαντικό να μην περιοριστούν οι εισαγωγές και οι εξαγωγές, να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση αγαθών, παρά τον κορωνοϊό, ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Προς το παρόν υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, καθώς οι μεταφορείς αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια στα σύνορα των κρατών-μελών της ΕΕ.
Αυτή η κατάσταση πρέπει να εκλείψει» συμπλήρωσε.
Τις προηγούμενες ημέρες τα ευρωπαϊκά κράτη επέβαλαν μια σειρά από περιορισμούς και αυστηροποίησαν το πλαίσιο σε ό,τι αφορά τη διακίνηση αγαθών από τρίτες χώρες.
«Θα υπάρξουν πάρα πολύ σοβαρές συνέπειες στην οικονομία εάν δεν εξασφαλιστεί η ελεύθερη ροή αγαθών» επεσήμανε η καγκελάριος, προσθέτοντας:
«Ίσως πρέπει να υπάρξουν εξαιρέσεις σε ό,τι αφορά τον περιορισμό των μετακινήσεων για τις μεταφορικές εταιρείες.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λάβουμε μέτρα ώστε τα προϊόντα να παραμένουν στα τελωνεία το λιγότερο δυνατόν».
Τέλος, η Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε ότι οι ηγέτες συμφώνησαν να επιβάλουν απαγόρευση 30 ημερών για ταξίδια από χώρες εκτός της ΕΕ, «με πολύ λίγες εξαιρέσεις», όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης