Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναβάλλεται για το 2021 και το Copa America, λόγω κορωνοϊού

Αναβάλλεται για το 2021 και το Copa America, λόγω κορωνοϊού
Η CONMEBOL ακολούθησε τα βήματα της UEFA και ανέβαλε το Κόπα Αμέρικα
Για το 2021 αποφάσισε να αναβάλει το Κόπα Αμέρικα η CONMEBOL, ακολουθώντας την ανάλογη κίνηση της UEFA για το Euro, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.
Συγκεκριμένα, τα παιχνίδια που επρόκειτο να φιλοξενηθούν σε Αργεντινή και Κολομβία το διάστημα 12 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου θα γίνουν το αντίστοιχο διάστημα του χρόνου, με τις χώρες διεξαγωγής να παραμένουν ίδιες.
Η UEFA επιβεβαίωσε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ότι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, το Euro 2020 μεταφέρεται για την επόμενη χρονιά.
Η τηλεδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας με τις Ομοσπονδίες των χωρών - μελών ολοκληρώθηκε και έφερε τη λύση που εξ αρχής φαινόταν ως η πιο ρεαλιστική. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, αυτή θα γίνει σε μονή χρονιά και όχι σε ζυγή.
Η UEFA ξεκαθάρισε ότι η απόφαση λήφθηκε με στόχο να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα, τα οποία έχουν πληγεί από την έξαρση του κορονοϊού.
Παράλληλα, αποφάσισε να αναβάλει τις συλλογικές διοργανώσεις της σε Άνδρες και Γυναίκες, καθώς και εκείνες των εθνικών ομάδων επ' αόριστον.
Προς το παρόν δεν υπάρχει προς το παρόν επίσημη ενημέρωση για τη διεξαγωγή του Champions League και του Europa League, αν και ήδη έχουν υπάρξει διαρροές.
Ως εκ τούτου αναβάλλονται τα πλέι οφ του Nations League που ήταν προγραμματισμένα για τον Μάρτιο, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τα τέλη Ιουνίου, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης