Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Τα μεγάλα αεροδρόμια ζητούν βοήθεια από την κυβέρνηση

Βρετανία: Τα μεγάλα αεροδρόμια ζητούν βοήθεια από την κυβέρνηση
Τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Βρετανίας ζητούν βοήθεια από την κυβέρνηση
Τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ μεταξύ άλλων, έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για να ζητήσουν οποιαδήποτε κυβερνητική στήριξη προς την αεροπορική βιομηχανία να περιλάβει και βοήθεια για τα αεροδρόμια, τα οποία αναφέρουν πως μπορεί να χρειαστεί να κλείσουν εντελώς.
Η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει αργότερα σήμερα ένα πακέτο διάσωσης για επιχειρήσεις, όπως οι αεροπορικές εταιρείες και οι παμπ, που απειλούνται με κατάρρευση εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.
Διευθυντές βρετανικών αεροδρομίων αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Τζόνσον ότι οι επιχειρήσεις τους πλήττονται σοβαρά από το γεγονός ότι δεν γίνονται πτήσεις και πως θέσεις εργασίας μπορεί να χαθούν. Ζητούν να περιληφθούν σε οποιοδήποτε μέτρο στήριξης του αεροπορικού τομέα και να συναντηθούν με τον υπουργό Μεταφορών.
"Μπορεί να χρειαστεί να κλείσουμε εγκαταστάσεις για επιβάτες και να σταματήσουμε τις επιχειρήσεις", αναφέρει η ομάδα.
"Γι' αυτό σας ζητούμε να καταστήσετε τις ανάγκες των αεροδρομίων της Βρετανίας κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα αυτή την περίοδο και να κάνετε σαφή τη δέσμευσή σας να στηρίξετε την αεροπορική βιομηχανία".
Η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Χίθροου, του αεροδρόμιου με τη μεγαλύτερη κίνηση στη Βρετανία και την Ευρώπη, καθώς και από τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους του Γκάτγουικ, δεύτερου μεγαλύτερου αεροδρομίου της Βρετανίας, και του Μάντσεστερ, του τρίτου σε κίνηση βρετανικού αεροδρομίου, καθώς και από τον οργανισμό των αεροδρομίων, τον AOA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης