Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύθηκε κατά +0,6% η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020

Ενισχύθηκε κατά +0,6% η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο 2020
Τα στοιχεία της Federal Reserve αποδέιχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Άνοδο κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μηνιαία βάση, τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (17/3) στοιχεία της Federal Reserve, με την αύξηση να αποδεικνύεται μεγαλύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο, όταν και είχε σημειωθεί πτώση -0,5%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,4%.
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου σημείωσε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -0,2% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,2%.
Όσον αφορά την παραγωγή εξώρυξης, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -1,5% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2020, ενώ η παραγωγή οχημάτων και εξαρτημάτων ενισχύθηκε κατά +3,5%.
Παράλληλα, η χρήση της παραγωγικής ικανότητας διαμορφώθηκε στο 77% έναντι 77,6% τον προηγούμενο μήνα, και έναντι προβλέψεων των αναλυτών στο 77,1%.
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται μία μέρα μετά τα στοιχεία της New York Fed για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έντεκα ετών, και συγκεκριμένα στις -21,5 μονάδες.
Ο δείκτης νέων παραγγελιών σημείωσε «βουτιά» κατά 31,4 μονάδες, στις -9,3 μονάδς συνολικά, ενώ ο δείκτης αποστολών κατέγραψε πτώση της τάξεως των 20,6 μονάδων, στις -1,7 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης