Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +2,56% και τα 30,82 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά τις απώλειες των προηγούμενων ημερών - Στο +2,56% και τα 30,82 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει ισχυρή άνοδο της τάξεως του +4,45% στα 30,29 δολ. ανά βαρέλι
Σημαντικά κέρδη καταγράφει σήμερα Τρίτη (17/3) το πετρέλαιο, ανακάμπτοντας από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς η προσοχή των επενδυτών παραμένει εστιασμένη γύρω από την έξαρση του κορωνοϊού και την μελλοντική παραγωγή του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2020 για το Brent ενισχύεται κατά +2,56% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 30,82 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2020 για το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +4,45% στα 30,29 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» υποχώρησαν κάτω από τα 30 δολ. ανά βαρέλι, καθώς όλο και περισσότερες χώρες ανακοινώνουν περιορισμούς στις εγχώριες μετακινήσεις και τα ταξίδια προς το εξωτερικό, γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια ζήτηση.
Παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση προκειμένου να συμπληρώσουν τα στρατηγικά τους αποθέματα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δε θα αποδειχθεί αρκετό προκειμένου να στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Αυτά τα στρατηγικά αποθέματα γεμίζουν γρήγορα», αναφέρει ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της AxiCorp, Stephen Innes, διευκρινίζοντας ότι «εάν τα αποθέματα γεμίζουν, αναστέλλοντας τη ζήτηση, οι τιμές του πετρελαίου είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσουν περαιτέρω και οι παγκόσμιες αγορές θα πρέπει να ελπίζουν ότι η διαμάχη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας θα επιλυθεί πριν φτάσουμε σε ένα σημείο στο οποίο δε θα υπάρχει επιστροφή».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλυτής αγορών της OANDA, Jeffrey Halley τόνισε ότι «δεν υπάρχει εποικοδομητική bullish υπόθεση για το πετρέλαιο αυτή τη στιγμή», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «το Brent θα εγκατασταθεί στο εύρος των 25 δολ. με 30 δολ. ανά βαρέλι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης