Διεθνή

Τουλάχιστον 34 νεκρούς θρηνεί σήμερα η Συρία - Πολεμικά πλοία στέλνει η Ρωσία

tags :
Τουλάχιστον 34 νεκρούς θρηνεί σήμερα η Συρία - Πολεμικά πλοία στέλνει η Ρωσία
Τουλάχιστον 34 νεκρούς θρηνεί σήμερα η Συρία, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας συνεχίζουν τον βομβαρδισμό της πόλης Χομς και διεξάγουν επιχειρήσεις στην επαρχία της Δαμασκού, όπως ανακοίνωσε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, κυριότερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι 30.000 στρατιώτες και μέλη των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών πολιορκούν τη Χομς, ενώ ζήτησε να ληφθεί μια απόφαση από τον ΟΗΕ η οποία θα δεσμεύει τη Δαμασκό να σταματήσει την αιματηρή καταστολή.
Το συριακό Παρατηρητήριο από την πλευρά του έκανε λόγο για «1.000 πολιορκημένες οικογένειες» στη Χομς. Την ίδια ώρα στρατιωτικές επιχειρήσεις διεξάγονται σε πολλές περιοχές στην επαρχία της Δαμασκού.
Στο μεταξύ η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αλ Ουάταν έκανε λόγο «για τον θάνατο εκατοντάδων τρομοκρατών αυτές τις τρεις τελευταίες εβδομάδες στις πύλες της Δαμασκού».
Ο εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η Γαλλία, ένα από τα πέντε μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ζητεί το σχέδιο εξόδου από την κρίση του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία να γίνει δεσμευτικό μέσω μιας απόφασης του ΟΗΕ βάσει του «άρθρου 7», το οποίο προβλέπει κυρώσεις και το ενδεχόμενο καταφυγής στη χρήση βίας.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία ετοιμάζεται να στείλει δυο αμφίβια πολεμικά πλοία με πεζοναύτες, στην περίπτωση που χρειαστεί να υπερασπιστεί Ρώσους πολίτες και τη ναυτική βάση στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, τη μοναδική ρωσική ναυτική βάση στη Μεσόγειο, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο ανώνυμη πηγή του γενικού επιτελείου του ρωσικού πολεμικού ναυτικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης