Ρωσία - Κορωνοϊός: Το Κρεμλίνο κρίνει πως δεν υπάρχει λόγος να θέσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ρωσία - Κορωνοϊός: Το Κρεμλίνο κρίνει πως δεν υπάρχει λόγος να θέσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης
Προς το παρόν δεν υπήρξε καμία πρόταση, καμία αφορμή και καμία απόφαση για να τεθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου κ. Peskov
Στην Ρωσία δεν υπάρχει λόγος για να τεθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας του κορωνοϊού, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Dmitri Peskov.
«Προς το παρόν δεν υπήρξε καμία πρόταση, καμία αφορμή για κάτι τέτοιο (κατάσταση εκτάκτου ανάγκης), καμία απόφαση» δήλωσε ο Peskov.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν υπάρχουν τεστ γενικής χρήσεως για να διαπιστώσει κανείς αν έχει ή όχι προσβληθεί από τον κορονοϊό τα οποία θα μπορούσαν να πωλούνται στα φαρμακεία, όταν του τέθηκε σχετικό ερώτημα, λέγοντας «ας μην γελιόμαστε» σ’ αυτό το ζήτημα.
«Ως προς το ερώτημα, αν υπάρχουν τέτοια τεστ;
Αυτή τη στιγμή μόνο ένας ειδικός θα μπορούσε να απαντήσει. Ρωτήστε το επιτελείο του υπουργού Υγείας, δήλωσε ο Peskov, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που λένε ότι στην Εσθονία άρχισαν να πωλούν στα φαρμακεία τέτοιους είδους τεστ.
Διερωτηθείτε, υπάρχουν στον κόσμο τεστ που επιτρέπουν στο κάθε πολίτη μόνος του να ελέγχει αν έχει ή όχι κορονοϊό. Αμφιβάλλω αν υπάρχουν τέτοια τεστ. Ας μη γελιόμαστε».
Με αφορμή το κλείσιμο των συνόρων Ρωσίας -Λευκορωσίας που είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Mikhail Mishustin, και τον προβληματισμό που εξέφρασε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexandr Lukasenko, ο Peskov δήλωσε ότι η Ρωσία ευελπιστεί ότι η Λευκορωσία θα δείξει κατανόηση και πως η «Ρωσία λαμβάνει εκείνα τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία».
Επεσήμανε επίσης ότι «η κάθε χώρα είναι ελεύθερη να λαμβάνει εκείνα τα μέτρα τα οποία θεωρεί αναγκαία για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και για την προστασία της υγείας των πολιτών», όπως και ότι «όλες οι χώρες αναμφίβολα πρέπει να λαμβάνουν ενεργά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού».
Ο Peskov δήλωσε επίσης ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί προσεκτικά τα μέτρα που παίρνουν οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες στον οικονομικό τομέα εξαιτίας του κορονοϊού.
Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, όταν ρωτήθηκε αν το Κρεμλίνο σχεδιάζει να εφαρμόσει για τους συνεργάτες του την εργασία από το σπίτι, είπε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν οι οποιεσδήποτε ενδείξεις για κάτι τέτοιο και πως «η διοίκηση της προεδρίας εργάζεται ως συνήθως λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα προστασίας, τα οποία είναι υποχρεωτικά αυτή τη στιγμή σε κάθε γραφείο».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS