Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησε κατά -13,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020

Κίνα: Υποχώρησε κατά -13,5% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020
Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου για το πρώτο δίμηνο του 2020 κατέγραψε ισχυρές απώλειες της τάξεως του -15,7%
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας για το πρώτο δίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (16/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησε κατά -13,5% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2019, έναντι αύξησης +6,9% τον Δεκέμβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος της τάξεως του +1,5%.
Παράλληλα, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου για το πρώτο δίμηνο του 2020 κατέγραψε ισχυρές απώλειες της τάξεως του -15,7% ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και νερού μειώθηκε κατά -7,1% σε ετήσια βάση.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά -20,5% σε ετήσια βάση το πρώτο δίμηνο του 2020, έναντι αύξησης +8% τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +0,8%.
Οι πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν κατά -15,5% αε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος.
Όσον αφορά τις πωλήσεις στις αστικές περιοχές, αυτές υποχώρησαν κατά -20,7% για το ίδιο διάστημα, ενώ οι λιανικές πωλήσεις στις αγροτικές περιοχές κατέγραψαν απώλειες της τάξεως του -19%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης