Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gatestone Institute: Η μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ θα επαναληφθεί πολλές φορές στο μέλλον

Gatestone Institute: Η μεταναστευτική κρίση στην ΕΕ θα επαναληφθεί πολλές φορές στο μέλλον
H χαοτική κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αποδεικνύει ότι, η ΕΕ δεν ακολουθεί μια συνεκτική μεταναστευτική πολιτική
Η Ευρώπη και το γραφειοκρατικό της κέντρο στις Βρυξέλλες δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη, ότι ολόκληρη η ήπειρος και ειδικότερα η Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της με το μεταναστευτικό επισημαίνει σε ανάλυσή του το Gatestone Institute.
Όπως σημειώνει, η χαοτική κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας αποδεικνύει ότι, η ΕΕ δεν ακολουθεί μια συνεκτική μεταναστευτική πολιτική.
Η κατάσταση αυτή εξακολουθεί να υφίσταται παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από το χειρότερο κύμα μετανάστευσης στη σύγχρονη εποχή και παρά το γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan απειλεί με άνοιγμα των συνόρων εδώ και καιρό. 
Αντιθέτως, η «αλληλεγγύη» στην Ελλάδα που εκφράζεται από κορυφαίους εκπροσώπους της ΕΕ φαίνεται να προέρχεται από το ότι δεν έχει άλλες εναλλακτικές λύσεις παρά να στηριχθεί στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.
Η Ελλάδα ζήτησε από την ΕΕ να στείλει ενισχύσεις της Frontex, προκειμένου να ξεκινήσει μια ταχεία επέμβαση στα σύνορα στα θαλάσσια σύνορά της στο Αιγαίο.
Η  Frontex συμφώνησε και θα ζητήσει από τα κράτη - μέλη της ΕΕ να παρέχουν ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό.
Η μόνη «πολιτική» που ισχύει φαίνεται να είναι αυτή που κατοχυρώνεται στη Συνθήκη του Δουβλίνου.
Σύμφωνα με αυτή, η ευθύνη βαραίνει συνήθως το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ στο οποίο οι αιτούντες άσυλο φτάνουν.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ συζητούν αυτή τη στιγμή πώς να σταματήσουν τον Erdogan από το να αυξήσει την πίεση στα ελληνικά σύνορα και να προκαλέσει μεταναστευτική κρίση συγκρίσιμη με εκείνη του 2015.
Ό, τι και αν αποφασίσει η ΕΕ για το θέμα αυτό, θα είναι μόνο μία διαχείριση κρίσης.
Ακόμη και αν η ΕΕ κατορθώσει να επιλύσει τα προβλήματά της με τον Erdogan, το οποίο είναι αμφίβολο και θα είναι μόνο προσωρινό, το θεμελιώδες πρόβλημα της Ευρώπης θα παραμείνει.
Όσο οι μετανάστες πιστεύουν ότι τους περιμένει ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, τα κράτη πρόνοιας, τα οποία έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ευπρόσδεκτα στην υποδοχή των μεταναστών και τα οποία τους παρέχουν όλα τα είδη κοινωνικών δικαιωμάτων, οι αλλοδαποί θα συνεχίσουν να διασχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα. 
Η τρέχουσα μεταναστευτική κρίση θα επαναληφθεί πολλές φορές στα επόμενα χρόνια, καταλήγει το Gatestone Insitute.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης