Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πέτσας: Την Τρίτη (17/3) θα ανακοινώσουμε πιο εξειδικευμένα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας

tags :
Πέτσας: Την Τρίτη (17/3) θα ανακοινώσουμε πιο εξειδικευμένα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας
Ζητούμε από την Ε.Ε. τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους
Νέα έκκληση της κυβέρνησης δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα μετά τις χθεσινές (14/3) εικόνες από την προσέλευση στα σούπερ μάρκετ και στις παραλίες.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τόνισε για μια ακόμη φορά ότι «η εικόνα που είδαμε χθες στα supermarkets και στις παραλίες δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Κάνουμε έκκληση σε όλους:
Είναι σημαντικό να καθυστερήσουμε τη διασπορά του ιού αυτό το χρονικό διάστημα. Γι' αυτό πρέπει να μείνουμε στο σπίτι. Δεν γίνεται να κλείνουμε τα γυμναστήρια και να συνωστιζόμαστε στις παραλίες ή στις ουρές των supermarkets.
Πρέπει να αφήσουμε ελεύθερο το σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί στα περιστατικά, τα οποία θα χρειαστεί πραγματικά να νοσηλευτούν. Και αυτά είναι οι ευάλωτες ομάδες και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας.
Γι΄ αυτό μένουμε τώρα στο σπίτι για να προλάβουμε τη διασπορά».
Αναφερόμενος στο οξύ θέμα της στήριξης της οικονομίας ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια κρίσιμη συνεδρίαση αύριο στο Eurogroup και περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Πιστεύουμε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι είναι στο ίδιο μήκος κύματος.
Δηλαδή, να ρίξουν αρκετά χρήματα για να ενισχύσουν τη ρευστότητα της οικονομίας που πλήττεται λόγω χαμηλής ζήτησης και να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας».
«Ελπίζω ότι αύριο το βράδυ θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και την Τρίτη θα μπορέσουμε να ανακοινώσουμε πιο εξειδικευμένα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας» πρόσθεσε.
Επισήμανε ότι εμείς έχουμε το πλεονέκτημα να έχουμε ένα ταμειακό απόθεμα το οποίο, όπως είπε, μας επιτρέπει να κάνουμε παρεμβάσεις.
«Ζητούμε από την Ε.Ε. τα μέτρα, τα οποία θα ληφθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας, να εξαιρεθούν από τους δημοσιονομικούς στόχους και αν η διαταραχή στην οικονομία είναι μεγάλη, να πέσουν και οι στόχοι. Είναι διττός, λοιπόν, ο στόχος μας» σημείωσε.
Για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση χρειαστεί.
«Συζητούμε καθημερινά όλη την εξέλιξη στην αγορά και περιμένουμε την εισήγηση του αρμόδιου υπουργείου. Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι θα κάνουμε όποια παρέμβαση χρειαστεί» συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης