Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το «τσουνάμι» του κορωνοϊού, πλήττει την Ισπανία – Καταρρέει η τουριστική βιομηχανία

Το «τσουνάμι» του κορωνοϊού, πλήττει την Ισπανία – Καταρρέει η τουριστική βιομηχανία
Τρομακτικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ισπανία, που ήδη μετρά 136 νεκρούς και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιβάλλει σκληρά περιοριστικά μέτρα
Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκεται  η ευρωπαϊκή ταξιδιωτική βιομηχανία, που αντιπροσωπεύει 782 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ το 2018 και 14,4 εκατ. θέσεις εργασίας λόγω του covid -19.
Τρομακτικό πρόβλημα αντιμετωπίζει η Ισπανία, που ήδη μετρά 136 νεκρούς και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιβάλλει σκληρά περιοριστικά μέτρα.
Ο φόβος έχει παραλύσει την ισπανική τουριστική βιομηχανία και οι αναφορές για τις πληρότητες στα ξενοδοχείο αποτυπώνουν μία εικόνα κατάρρευσης.
«Έφτασε ένα τσουνάμι, ένας μετεωρίτης έχει πέσει πάνω μας και πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε», δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της ισπανικής τουριστικής βιομηχανίας.
Ζήτησε από την ισπανική κυβέρνηση να λάβει γρήγορα μέτρα για να προστατεύσει την ταξιδιωτική βιομηχανία από ένα μαζικό κύμα πτώχευσης και απώλειας θέσεων εργασίας που θα μπορούσε να αποδεκατίσει  τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό εν γένει.
Περισσότερες από 2,65 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ισπανία εξαρτώνται από τον τουρισμό, αντιπροσωπεύοντας περίπου 159 δισεκατομμύρια ευρώ ή 11,7% του εγχώριου ΑΕΠ.
Η κρίση είναι τόσο άσχημη, που θα μπορούσε να οδηγήσει ολόκληρη την Ισπανία σε ύφεση.
Η ταξιδιωτική οδηγία  του Αμερικανού προέδρου Donald Trump σε 26 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, για τον επόμενο μήνα, θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στον τουρισμό για το πρώτο εξάμηνο του έτους.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης