Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος στη Σουηδία – Στους 611 οι νεκροί στο Ιράν

Κορωνοϊός: Δεύτερος θάνατος στη Σουηδία – Στους 611 οι νεκροί στο Ιράν
Σε ποιες χώρες κλείνουν τα σχολεία
Αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από το νέο κορωνοϊό στο Ιράν στους 611 (ανέβηκε κατά 97), όπως  μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.
Κατά τον ίδιο, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 12.729.
«1.365 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 13/3 το Ιράν, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία εκτός της Κίνας, είχε ανακοινώσει 514 νεκρούς και 11.364 κρούσματα.

Σουηδία: Δεύτερος θάνατος

Τον δεύτερο θάνατο από την επιδημία του νέου κορωνοϊού κατέγραψε η Σουηδία.
Πρόκειται για μια 85χρονη γυναίκα που αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα υγείας, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.
Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό των υγειονομικών αρχών, η Σουηδία καταμετρούσε 775 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως την Παρασκευή 13/3.

Σερβία: Στα 41 τα κρούσματα

Στα 41 ανέρχονται τα κρούσματα από τον κορωνοϊό στην Σερβία, αριθμός που ανέβηκε κατά 6 από την Παρασκευή 13/3.
Σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, είναι ένας ασθενής από όσους προσβλήθηκαν από το ιό Covid-19 και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στον νοσοκομείο της πόλης Νόβισαντ.
Στο μεταξύ, εξιτήριο έλαβε την Παρασκευή 13/3 από το ίδιο νοσοκομείο ένας από τους πρώτους ασθενής, καθώς διαπιστώθηκε ότι είναι πλέον αρνητικός στον νέο ιό.
Πάντως, η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε να κλείσουν προσωρινά όλες οι συνοριακές διαβάσεις με την Ρουμανία και να μην επιτρέπεται η είσοδος σε ξένους υπηκόους.
Εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση εισόδου στην Σερβία ξένων υπηκόων που προέρχονται από την Ιταλία, το Ιράν, την Νότια Κορέα, την Ελβετία και κάποιες περιοχές της Κίνας.
Ακόμη, ειδικό καθεστώς εφαρμόζεται και για τα διερχόμενα φορτηγά που μεταφέρουν εμπορεύματα προς τρίτες χώρες.
Ειδικότερα, απαγορεύεται να κάνουν στάσεις εντός της Σερβίας και θα πρέπει να εξέλθουν από την χώρα το αργότερο μέσα σε δώδεκα ώρες.
Μέσα στο Σαββατοκύριακο η κυβέρνηση αναμένεται να αποφασίσει αν θα κλείσουν τα σχολεία.
Πάντως, η  εισήγηση της Επιτροπής επιδημιολόγων είναι αρνητική, ενώ εκδηλώνονται αντιδράσεις από την πλευρά των γονέων και πολλοί δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάνε στο σχολείο.
Εξαιτίας του κορωνοϊού ακυρώθηκε και η επίσκεψη του προέδρου της Σερβίας στο Βερολίνο που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα 16/3.

Νότια Κορέα: Στα 107 τα νέα κρούσματα

Στα 107 ανήλθαν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα  Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) , ενώ πλέον το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ανέρχεται σε 8.086.
Στο μεταξύ, 204 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου είχαν εισαχθεί και νοσηλεύονταν σε απομόνωση.
Πάντως,  μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 13/3, υπέκυψαν 72 ασθενείς.

Τσεχία: Κλείνουν τα περισσότερα καταστήματα

Το κλείσιμο των περισσότερων καταστημάτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Τσεχίας.
Πρόκειται για μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 06:00 τοπική ώρα (07:00 ώρα Ελλάδας) και αφορά όλα τα καταστήματα, εκτός από όσα πωλούν τρόφιμα, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία.

Ρωσία: Προαιρετική η παρουσία των μαθητών στα σχολεία της Μόσχας

Προαιρετική θα είναι η παρουσία των μαθητών στα σχολεία της Μόσχας από τη Δευτέρα 16/3, καθώς οι αρχές της Ρωσίας προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας.

Ινδονησία: Κλειστά σχολεία από Δευτέρα 16/3


Η  πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, θα κλείσει όλα τα σχολεία για τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τη Δευτέρα 16/3, στο πλαίσιο των προσπαθειών περιορισμού της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Βιετνάμ: Δεν θα επιτρέπουν την είσοδο και δεν θα εκδίδουν βίζες για πολίτες από τις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν και τη Βρετανία
Από την Κυριακή 15/3, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές του Βιετνάμ, δεν θα επιτρέπουν την είσοδο και δεν θα εκδίδουν βίζες για τους πολίτες από τις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν και τη Βρετανία εξαιτίας της ανησυχίας για την covid-19.
Οι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ το μεσημέρι της Κυριακής  15 Μαρτίου, έπειτα από πρόταση του πρωθυπουργού του Βιετνάμ, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας στον ιστότοπό του.
Θα ισχύουν για 30 ημέρες.

Νέα Ζηλανδία: Σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών από την Κυριακή 15/3 όσοι επιστρέφουν στη χώρα

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι όποιος επιστρέφει στη χώρα από τα μεσάνυκτα της Κυριακής 15/3 και μετά,  θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού στη χώρα.
Εξαιρούνται από το μέτρο οι πολίτες των μικρών χωρών του Νότιου Ειρηνικού όπου προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.
Στο μεταξύ, κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν θα γίνεται δεκτό στα λιμάνια της Νέας Ζηλανδίας ως τις 30 Ιουνίου.
Πάντως, στη Νέα Ζηλανδία έχουν καταγραφεί 6επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

Ρωσία: Κλείνει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15/3 τα χερσαία της σύνορα με  Νορβηγία και Πολωνία

Η Ρωσία θα κλείσει από τα μεσάνυκτα της Κυριακής 15/3 τα χερσαία σύνορά της με τη Νορβηγία και την Πολωνία για τους ξένους πολίτες, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ρώσου πρωθυπουργού.
Η απαγόρευση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφορά όλους τους αλλοδαπούς που ταξιδεύουν για «επαγγελματικούς, ιδιωτικούς, τουριστικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους», με εξαίρεση τους πολίτες της Λευκορωσίας, «τα μέλη των επίσημων αντιπροσωπειών» και όσους διαθέτουν άδεια παραμονής στη Ρωσία.

Σαουδική Αραβία: Αναστολή των διεθνών πτήσεων από την Κυριακή 15/3  

Αναστέλλει από την Κυριακή 15/3 και για δύο εβδομάδες όλες τις διεθνείς πτήσεις η Σαουδική Αραβία, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του σουνιτικού βασιλείου.
Η ίδια περίοδος 14 ημερών θα κηρυχθεί κατ’ εξαίρεση αργία για τους υπηκόους και τους κατοίκους του βασιλείου που δεν θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στην επικράτεια λόγω της αναστολής των πτήσεων ή στις περιπτώσεις που θα τεθούν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης