Αχτσιόγλου: Πέντε μέτρα για την κάλυψη των εργαζομένων από τα μέρα για τον κορωνοϊο

Αχτσιόγλου: Πέντε μέτρα για την κάλυψη των εργαζομένων από τα μέρα για τον κορωνοϊο
Οι επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή της κυβέρνησης αφήνουν τους εργαζόμενους στον αέρα χωρίς καμία δέσμευση για τους μισθούς τους
Πέντε μέτρα για την προστασία των χιλιάδων εργαζομένων που επηρεάζονται από τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊο προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η τομεάρχης Εργασίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Έφη Αχτσιόγλου ζητά την υιοθέτηση μέτρων όπως οι μισθοί να καταβάλλονται σε κάθε περίπτωση, να μην συμψηφίζονται οι μέρες μη εργασίας με την ετήσια άδεια του εργαζόμενου, να εξασφαλιστεί οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, να επιδοτούνται οι εισφορές των εργαζομένων και να υπάρξει κάλυψη των εποχιακά εργαζομένων.  
Η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει ότι χθες (13/3) η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια νέα δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού που συνιστά παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία, όμως «για ακόμη μια φορά στη δέσμη αυτή δεν υπάρχει κανένα μέτρο για τους εργαζόμενους».
Σημειώνει ότι «η κατάσταση πλέον είναι υπερεπείγουσα», καθώς «οι επιχειρήσεις που κλείνουν με εντολή της κυβέρνησης αφήνουν τους εργαζόμενους στον αέρα χωρίς καμία δέσμευση για τους μισθούς τους ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται σε άδειες άνευ αποδοχών ή ακόμη και απολύονται».
Η κ. Αχτσιόγλου τονίζει ότι, όπως έχει προτείνει εδώ και μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, «χρειάζεται άμεσα η λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων, με σαφείς οδηγίες και οικονομική στήριξη».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS